Ofițer al Gărzii de Coastă, trimis în judecată de DNA(613)


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Voinescu Ionuţ, ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în formă continuată.


Potrivit procurorilor, în perioada 15 martie 2008 – 17 octombrie 2011, respectiv 2 aprilie 2011 – 28 iunie 2013, inculpatul Voinescu Ionuţ, în mod repetat, administrând în fapt, prin interpuși, activitatea a două societăți comerciale, SC Apollodor Services SRL și SC Evolution Truck SRL, a efectuat un număr de 277 de operaţiuni financiare, respectiv 51 operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de ofiţer de poliţie în cadrul Gărzii de Coastă, funcție pe care o deţinea în perioadele respective.
SC Apollodor Services SRL, firmă cu activitate de transport rutier, a fost înfiinţată de inculpatul Voinescu Ionuţ care ulterior a ieşit din societate şi a predat-o viitoarei sale soţii şi apoi soacrei sale. Cu toate acestea, inculpatul a continuat sa administreze societatea, fiind împuternicit în acest sens prin procură.
Potrivit probatoriului administrat în cauză, inculpatul ar fi fost cel care direcţiona transporturile efectuate, se ocupa de alimentarea camioanelor cu combustibil, de furnizarea pieselor de schimb şi de efectuarea reparaţiilor necesare şi ar fi fost cel care achita salariile angajaţilor.
Tot din rechizitoriu a reieșit că, ulterior, inculpatul a coordonat, condus şi verificat și activitatea de transport rutier mărfuri desfăşurată de SC Evolution Truck SRL, care era de fapt continuatoarea firmei SC Apollodor Services SRL, având același obiect de activitate. În acest sens, probatoriul indică faptul că inculpatul era persoana căruia şoferii angajaţi îi comunicau date privind situaţia camioanelor, după cum tot el era cel care îi dirija pe aceştia, transmiţându-le destinaţiile şi mărfurile care trebuiau transportate. De asemenea, inculpatul ţinea legătura telefonic cu partenerii contractuali, discutând despre executarea obligaţiilor reciproce, despre documentele financiar contabile şi despre plăţile care se efectuau.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri