Ziua Internaţională a Voluntarului, sărbătorită pe 5 decembrie(769)


Gala Voluntarilor 2013 Constanţa, sărbatorită în fiecare an începând cu anul 2003 în data de 5 decembrie, urmăreşte recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari din Constanţa.

Semnificaţia zilei de 5 decembrie: În anul 1985 Naţiunile Unite au desemnat data de 5 decembrie ca Ziua internaţională a Voluntarului. Această zi este dedicată eforturilor celor care au adus o contribuţie importantă societăţii prin oferirea timpului lor ca voluntari.
Naţiunile Unite au invitat guvernele şi organizaţiile din toate ţările ca în fiecare an, pe 5 decembrie, să desfăşoare şi să promoveze activităţi menite să aducă mulţumiri voluntarilor şi să stimuleze o mai mare conştientizare a contribuţiei acestora. Această zi este deja aniversată în mai mult de jumatate din ţările lumii.

Ziua de 5 decembrie este sărbatorită şi în România începând cu anul 2000 când Centrul Naţional de Voluntariat “Pro Vobis” a organizat prima Gală judeţeană de decernare a premiilor de implicare în comunitate, eveniment dedicat recunoaşterii meritelor voluntarilor şi a celor care sprijină mişcarea de voluntariat în România (organizaţii, sponsori, finanţatori, presă etc.).

Anul acesta în cadrul galei, vor fi prezente un număr de 10 ONG-uri implicate activ în viaţa comunităţii constănţene prin proiecte şi programe de calitate care valorizează resursa umană voluntară urmând a fi premiate la cele zece categorii de premii după cum urmează: Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Voluntarul junior al anului, Voluntarul senior al anului, Voluntarul străin al anului, Voluntarul din sport al anului, Organizaţia anului, Instituţia de învăţământ a anului, Jurnalistul anului şi Compania anului. Momentele artistice prezentate vor înfrumuseţa evenimentul.

Evenimentul este organizat de către echipa formată la nivel local din Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Civicum Voluntaris, Centrul pentru Resurse Civice, Organizaţia Nonguvernamentala Ecologistă Mare Nostrum, Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret Constanţa, Corpul Voluntarilor Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa, Asociaţia pentru Cultura şi Tango, ECOWATCH, Fundaţia Giovanni Bosco, Atlantis Mar Group, Clubul Indeep, Raisa Shop, Farmacia Miraculum, Floraria Anna Flowers.


Evenimentul va avea loc în data de 5 decembrie 2013, începând cu ora 17.00, la Pavionul Expozițional.


  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri