SĂ NU UIȚI, DARIE!
Astăzi despre... Cristina-Camelia Rizea

SĂ NU UIȚI, DARIE! Astăzi despre... Cristina-Camelia Rizea(842)


Deputat PLUS până în iunie 2021, de atunci și până în iunie 2022 USR, acum fără adeziune poltică la formațiunea politică pentru care a candidat la alegeri.

Face parte din Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, Comisia pentru transporturi şi infrastructură (din mar. 2022), Comisia pentru muncă şi protecţie socială (până în mar. 2022). Face parte din Grupuri parlamentare de lucru comune: Grupul pentru combaterea cancerului.

Este secretarul Grupului Parlamentar de prietenie cu Republica Argentina, făcând parte și din cele cu Republica Chile, Malaezia, Republica Venezuela. Ca activitate parlamentară menționăm lurări de cuvânt la 46 puncte de sumar în 33 ședințe, din care 20 declarații politice, 2 declarații politice depuse în scris, 211 propuneri legislative inițiate, din care 35 promulgaate legi, 3 proiecte de hotărâre inițiate, 30 întrebări și interpelări și 7 moțiuni.

Biroul parlamentar: Constanta, Bd. Mamaia nr. 85, bl. LS6, sc. D, parter, ap. 31, jud. Constanta

Declarația sa de interese dată pe 12 iunie 2023 din păcate este goală. Din declarația de avere completată în aceeaași dată reiese că are două două conturi curente în ron la Banca Transilvania , primul de 34875, al doilea de 1914 ambele în ron din 2020, plus fonduri de investiții la NN Pensii din 2014 de 21464,71 ron. Ca venituri a primit de la Camera Deputaților 131.412 ron.

Deputata a câștigat în instanță și a obținut documentul care se voia atât de mult ținut departe de cetățenii constănțeni. A fost nevoie de un an , de acțiuni în instanță și de presiun publice pentru ca Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral să furnizeze un document de interes public, relizat din bani publici. Este vorba de studiul geologic și geomorphologic de delimitare a falezelor Mării Negre pe sectorul de litoral Cap Midia-Vama Veche.

Tot deputata despre care facem vorbire a anunțat sfîrșitul politicii pumnului în gură. Tinerii constănțeni se află în epicentrul reformelor reale. Ea mai semnalat faptul că Coaliția PSD-PNL-UDMR pune jocurile politice mai presus de sănătatea românilor. Proiectele lgislative de decontare a procedurilor de fertilizare în vitro prin Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate depus de USR a fost respins de parlamentarii PSD-PNL-UDMR din Comisia de Sănătate din Senat. După ce inițial a primit raport favorabil de la Comisia de Buget Finanțe, de la Comisia pentru Drepturile Omului și Consiliul Economic și Social. A militat și pentru eliminarea interdicției accesului cu animale de companie pe plajă în afara sezonului estival,

Doamna Rizea a deschis sâmbătă 21 august 2021 un nou birou parlamentar la Medgidia pe strada Română nr.5, după cel de la Constanța de pe Bulevardul Mamaia nr.237 apartament 11.

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri