HOINAR PRIN INSTANȚE(482)
* Magistrații sunt evident folosiți ca arme împotriva destinelor populației civile. Asistăm de fapt la un război civil realizat sub acoperirea unor vorbe golite de conținut: "lege", "drept", "judecată", sentință", fond", "apel", "democrație", etc. În condițiile în care România are 4 milioane de refugiați în UE față de Ucraina care de-abia trece de 1 milion...unde credeți că e război mai mare și victime mai multe?
* Când o să verifice DIICOT-ul grupul infracțional organizat de la nivelul CSM care organizează concursurile de admitere în magistratură și își pontează ore ca la nebuni, ca să câștige cât mai mulți bani, nu o să ajungă dubele ca să-i încarce. Nesătuilor, cât puteți să câștigați cu comisiile voastre și cu orele voastre întinse ca elasticul? |
* Magistratul exclus disciplinar din magistratură nu mai este magistrat. Prin urmare, după radierea de drept a sancțiunii, foștii judecători/procurori pot reveni în magistratură numai prin concurs de admitere.
* Ia uitați ce se discută prin mediile politico-judiciare:
* Cică unul dintre posibilii înlocuitori ai lui Eduard Hellvig in funcția de director al Serviciului Român de Informații ar fi fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu.
* Nu pot să înțeleg câtă valoare are acest personaj trist, Predoiu, de se înghesuie toți cu sinecurile, să i le servească sub barbă. Ca ministru al justiției a fost praf, în schimb și-a decontat "consultanța de o deosebită compentență profesională", la elaborarea codurilor. De altfel, dacă nu-și arăta mușchii cu care gândește, poate codurile nu ar fi arătat chiar atât de praf. În fine, dacă ăsta a fost și prim-ministru interimar, ministrul justiției și ministru de interne și în fine șeful SRI, la anul îmi pun găinile să candideze, poate o pun de un guvern.
* Sunt foarte mulți judecători corecți, păcat de amestecul politicului care "murdărește tot ce atinge"
* E greu de crezut că mafia imobiliara nu a perfectat acte mai puțin legale sau ilegale ca să intre în posesia unor imobile fără să apeleze la un jurist. Nu e ilegal ca instanța să solicite contractul de asistență juridică. Speța: într-o acțiune civilă s-au solicitat, pe cale separată, o sumă mare de bani, cheltuieli de judecată pentru un număr de dosare deja soluționate. Surpriză! Contractul de asistență juridică invocat pentru a recupera onorariul era datat cu un an după ce procura de asistența-juridică a fost emisă.....în baza unui contract inexistent și după ce unul dintre dosare a fost soluționat.
Un jălbar cu traista-n proțap