Programul de circulaţie pe Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila

Programul de circulaţie pe Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila(570)


La solicitarea cititorilor noştri, publicăm programul de circulaţie pe Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Potrivit CNAIR SA, "pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat, în perioada 17 iulie 2023 - 30 noiembrie 2023, se va închide traficul pe timpul nopţii, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21.00 - 06.00, exceptând zilele de sărbători legale. Astfel, circulaţia rutieră pe pasaj va fi permisă de sâmbătă, ora 06.00, până luni, ora 21.00. În perioada închiderii circulaţiei pe timpul nopţii, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecţiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) şi cu DN 22B (km 4+530) şi deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan - Brăila".

Important de precizat este că în primii 5 ani nu se plăteşte taxă de trecere a podului!

De asemenea, amintim că în această perioadă, poliţiştii rutieri vor acţiona în zona podului pentru verificarea respectării normelor rutiere în vigoare şi transmit următoarele: "Limita maximă de viteză permisă circulaţiei pe pod este de 80 km/h! Este interzisă oprirea voluntară a autovehiculelor pe pod! Încălcarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, în valoare cuprinsă între 290 şi 435 de lei şi 2 puncte penalizare! Nu există restricţie de tonaj, astfel că toate categoriile de autovehicule pot tranzita podul! Trotuarele nu vor fi deschise circulaţiei pietonale publice, acestea fiind folosite strict pentru activităţile de mentenanţă!", potrivit IPJ Brăila.

Reamintim că cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat joi, 06 iulie 2023, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte mai mulţi oficiali ai statului.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri