FOTO. Politicieni și credincioși la Mănăstirea Sf. Andrei

FOTO. Politicieni și credincioși la Mănăstirea Sf. Andrei(1175)


Premierul Victor Ponta a participat sâmbătă la slujba religioasă de la mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, unde s-a rugat pentru mai multă sănătate și pentru mai multă liniște.

Sfânta Liturghie, la care au fost prezenți mii de credincioși, a fost oficiată de către un sobor de ierarhi din țară și din străinătate, în frunte cu arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.
După terminarea slujbei, premierul Victor Ponta, împreună cu vicepremierul Gabriel Oprea și cu președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, s-au așezat la coadă alături de toți credincioșii pentru a se închina la moaștele Sfântului Andrei. Ei au intrat în Peștera Sf. Andrei și au aprins lumânări.
Întrebat pentru ce s-a rugat, premierul Ponta a răspuns că s-a rugat pentru fiul său Andrei, precum și "pentru mai multă sănătate și pentru mai multă liniște".
"Vreau să urez "La mulți ani!" tuturor celor care își serbează ziua de nume, mă bucur foarte mult că înainte de Ziua Națională este ziua patronului religios al României, Sf. Andrei. Îmi doresc ca în aceste zile, vremea fiind foarte frumoasă, să fim cu toții mai liniștiți și să facem lucruri bune", a spus Ponta, citata de Agerpres.
Premierul a fost întrebat de jurnaliști ce cadou i-a făcut fiului său de ziua onomastică, iar el a răspuns că drept cadou îl va lua pe Andrei duminică la parada militară din București.
Ponta a dat un răspuns și la remarcile ziariștilor că s-a așezat la coadă alături de credincioși și a spus că nici la alte evenimente religioase, cum ar fi la sărbătoarea Sfintei Parascheva, nu s-a dus niciodată în față. "Ar fi o lipsă de respect pentru cei care stau la coadă și, după cum ați văzut, nu mi-a căzut rangul, ca să zic așa", a spus el.

  
jooble.org