Cătălin Predoiu, vizită de „curtoazie” la Constanța. Întâlnirea a început cu scandal

Cătălin Predoiu, vizită de „curtoazie” la Constanța. Întâlnirea a început cu scandal(1607)


Peste 800 de membri ai PDL Constanța au participat, joi seara, la Casa de Cultură pentru a asculta discursurile lui Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, cei doi democrat liberali înscrişi în competiţia internă din partid pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Cu toate acestea, Predoiu a întârziat la întâlnire aproape o oră iar Falcă nu a mai venit deloc.


Evenimentul a fost deschis cu imnul partidului fiind urmat de un scurt discurs al președintelui PDL Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru.
„Am convingerea că în seara asta, aici, la Constanţa, îl avem pe viitorul preşedinte al României”, a spus Chiru, moment în care a fost întrerupt de un tânăr aflat în sală.


Acesta a spus că este democrat-liberal și s-a înscris în PDL pentru Traian Băsescu și l-a întrebat pe Chiru dacă îl mai susține pe Traian Băsescu. În replică, liderul democrat liberal constănţean i-a spus că îl susţine pe Traian Băsescu mai mult decât îşi poate imagina el.


Ulterior, a urmat un schimb de replici în care Chiru i-a atras atenția persoanei respective că nu este indicat să perturbe liniștea și orice întrebare pe care dorește să o pună o poate face în secțiunea de întrebări. Totuși, tânărul revoltat a spus că-și dă demisia din partid și a părăsit sala în huiduielile celor prezenți. Alături de el au mai plecat aproximativ 10 persoane, toți tineri până în 30 de ani.


„Ăștia sunt oamenii lui Palaz, nu sunt pedeliști de-ai noștri. Au fost trimiși să facă circ aici pentru că nu suportă înfrângerea de la alegerile locale de la primărie unde Chiru l-a devansat cu multe procente”, a spus unul dintre membrii PDL.


De precizat că, imediat după incident, Partidul Mișcarea Populară a transmis un comunicat de presă în care a anunţat că 104 foști militanți și simpatizanți ai PDL s-au înscris în Partidul Mişcarea Populară.
„Confirm înscrierea unor noi membri în PMP, membri care sunt susținători ai președintelui Traian Băsescu și sunt gata să continue proiectele acestuia. Mă bucur tare că adevăratul partid de dreapta se întărește cu noi membri pe zi ce trece. Rămânem deschiși tuturor celor care cred și susțin valorile de dreapta”, a transmis Claudiu Iorga Palaz, președintele PMP Constanța, într-un comunicat de presă.


Revenind la întâlnirea de la Casa de Cultură, Cătălin Predoiu și-a prezentat proiectul cu care speră să câştige voturile democrat liberalilor. Programul în cauză se numeşte „Forţa echilibrului – pentru o Românie condusă spre prosperitate şi normalitate”, şi se bazează pe cinci puncte - echilibrul puterilor în stat, cel dintre stat şi individ, echilibrele economice, echilibrul dintre managementul central şi cel local, echilibrele externe - relaţia cu aliaţii şi partenerii strategici.


În proiectul său, Predoiu susţine că PDL este un partid care a făcut istorie recentă în România, asumându-şi în momente critice pentru ţară alegeri grele dar necesare. De asemenea, democrat liberalul a afirmat că partidul pe care îl reprezintă are vocaţia să revină la guvernare şi deţine forţa internă să revină în prim planul politicii prin oamenii săi, prin politicile sale, prin ştiinta sa de a lupta şi de a învinge.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri