Președintele PSD Constanța acuză:  Prefectul Silviu Coșa a comis ABUZ ÎN FUNCȚIE!

Președintele PSD Constanța acuză: Prefectul Silviu Coșa a comis ABUZ ÎN FUNCȚIE!(582)


Situația din Consiliul Local Hârșova este cel puțin ciudată în condițiile în care unul dintre consilieri nu își poate exercita atribuțiunile. Motivul? Piedicile puse de Secretarului General al Orașului Hârșova precum și de Prefectului Județului Constanța, Silviu Coșa.
În acest sens, consilierul a trimis un memoriul Comisiei de Abuzuri și Petiții din Camera Deputaților, precizând că situația sa este inedită la nivel de țară.

Concret, mandatul de supleant pe lista consilierilor social-democrați a lui Cornel Bulancea fost validat de instanță încă din data 18 mai 2022.

Mai mult decât atât, conform articolului 204 alin. 15 din Codul administrativ, a depus jurământul de consilier local în data de a 6 iunie 2022. Și totuși , nu își poate exercita atribuțiunile, iar până la acest moment nu a fost convocat la vreo ședință.

„Din dispozițiile de convocare, emise de primar, EU NU EXIST ÎNSCRIS, ... fiindcă așa este "voința" primarului. HILAR ESTE FAPTUL că ... și Prefectura Constanța , probabil complice fiindu-i acestuia, mi-a comunicat că nu figurez ca ales local al orașului Hârșova, deși în fapt EU AM FOST VALIDAT DE INSTANȚĂ DREPT CONSILIER LOCAL.

PRECIZEZ ca era obligația prefectului să mă includă în acea listă ELECTRONICA și să o transmit la MDLPA , cf. art. 263 din OUG 57/2019. Nicio instituție nu mi-a dovedit că ar fi luat în clar vreo măsură, pentru ca eu să îmi pot exercita dreptul de vot cu care am fost investit de electoratul care m-a votat pe lista PSD, în 2020. (respectiv, circa 2000 de persoane ). (…) Cert este că nici nu există ordin de prefect privind încetarea mandatului meu, și nu exista HCL privind vacantarea mandatului meu.

Așadar, eu sunt consilier prin decizia instanței și prin jurământ, dar nu sunt convocat. Solicitarea mea este să înștiințați instituțiile competente și publicul, despre aceste abuzuri de funcție”, a menționat Cornel Bulanceae.

Referitor la situația în care se află, la acest moment, Bulancea Cornel, consilier local PSD în Hârșova, Felix Stroe, președintele Organizației Județene PSD Constanța, a transmis punctul de vedere al social –democraților de la mal de mare. "Cornel Bulancea a fost validat de instanță drept consilier local în acest oraș, încă din data de 18 mai 2022. Dovadă în acest sens stă decizia instanței de judecată, în care se specifică foarte clar :“potrivit articolului 114 aliniat 5 din Ordonanța de Urgeanță nr. 57/ 2019 privind Codul Administrativ, prezenta decizie se va comunica Prefectului Județului Constanța și Secretarului General al Orașului Hîrșova”’. Ceea ce s-a și întâmplat.

Conform articolului 204 aliniat 15 din Codul Administrativ, Cornel Bulancea a depus, în data de 6 iunie 2022, jurământul.

În ciuda acestor evidențe, ușor de probat și verificat, atât primarul orașului Hârșova cât și prefectul județului Constanța au refuzat- și refuză în continuare- să pună în aplicare o decizie a instanței. Și, mai grav, să respecte Constituția. Carte de căpătâi a nației nostre, acolo unde este prevăzut dreptul fiecărui cetățean român de a fi ales.

Deranjant este că Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, cel care are obligația să vegheze la respectarea legii, a recurs la diferite tertipuri imorale și, nu în ultimul rând, ILEGALE pentru a nu-i respecta consilierului Cornel Bulancea dreptul stipulat de Constituție.

Putem înțelege că Silviu Coșa a intrat în campanie electorală pentru președinția Consiliului Județean, stare de fapt ce îl determină să-și protejeze colegii politici, dar îi atragem atenția că în acest caz a comis un grav ABUZ ÎN SERVICIU.

PSD Constanța va face toate demersurile legale pentru ca acest abuz să fie stopat, iar lui Cornel Bulancea să-i fie respectate drepturile. Ca și cele ale locuitorilor din orașul Hârșova, cei care în 2020 au votat PSD.”, a transmis senator Felix Stroe, președintele Organizației Județene PSD Constanța.


  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri