FARUL a început cu dreptul!

FARUL a început cu dreptul!(389)


Prima etapă. Meci dificil la Sibiu, cu una din revelațiile campionatului trecut, Hermannstadt. Hagi schimbă din mers echipa, o parte din jucătorii din meciul cu Sheriff Tiraspol luând loc pe bancă. Implicat pe mai multe fronturi, are nevoie să ruleze tot lotul și să formeze 2-3 echipe tip cu care să joace la cel mai înalt nivel. Iată echipele din teren:

Hermannstadt (antrenor Marius Măldărășanu): Letica - Butean, Găman, I.Stoica, Opruț - D. Iancu (62 Jipa), Mino, Alhassan (62 Biceanu) - Balaure (73 G. Iancu), Paraschiv (87 Ad. Petre), Neguț (87 P. Petrescu) Rezerve: Muțiu - Etienne, Bejan, Oroian

Farul (manager tehnic Gheorghe Hagi): Buzbuchi - Sîrbu, Queiros, Gustavo (55 Larie), Vianna (55 Grameni) - Doukoure (20 Bassong), Artean, Vînă - Borgnino, Dumitrache (65 Dussaut), Săli (55 Rivaldinho). Rezerve: Aioani - Grosu, Cârnat, N. Popescu

Au arbitrat: Istvan Kovacs (Cărei - Satu Mare) - George Neacșu (Câmpulung Muscel - Argeș) și Marius Badea (Rm. Vâlcea)
Arbitru rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare)
Arbitru VAR: Viorel Flueran (Craiova - Dolj)
Arbitru AVAR: Cristina Trandafir (București)
Observator arbitri: Nicolae Grigorescu (Timișoara)
Observator joc: Romulus Gabor (Hunedoara)
 

Hermannstadt - Farul  0 -

Echipa a avut o prestație mai slabă în prima repriză, însă în partea a doua jocul s-a îmbunătățit. Sibienii au stat mai bine la ocaziile de gol, 5 (C. Negruț min 45+2, D.Paraschiv min 46, Allhassan min 53, C. Biceanu min 65, Gabi Iancu min 75) față de 3 ale Farului (M. Borgnino min 45 și 90, Rivaldinho min 79-bară).

Primul meci a adus și prima accidentare serioasă, mijlocașul central Doukoure fiind schimbat în minutul 20 după o lovitură la genunchi.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Constantin Grameni în minutul 57, intrat pe teren cu 3 minute mai devreme. Dan Sîrbu centrează din dreapta, balonul ajunge la Borgnino iar acesta îl găsește liber pe Grameni în careu, care finalizează. Gazdele au protestat, reclamând un fault pe construcția fazei între Rivaldinho și veteranul Valerică Găman. Echipa VAR și centralul Istvan Kovacs au considerat că n-a fost fault la duelul celor doi.

“Dina-i Dina! Dina e Boloni!”, Hagi comparându-l pe Grameni cu valorosul mijlocaș Ladislau Boloni( 70 ani și 120 de selecții în națională). Regele recunoaște că a câștigat cu noroc, însă punctele contează. Remarcatul meciului este portarul Buzbuchi.

Ușor, ușor echipa noastră se leagă, prinde contur și începe să semene cu cea din încheierea sezonului trecut. Să nu uităm că jucătorii noștri sunt niște copii, care sub bagheta magică a Regelui practică un fotbal frumos, curat și spectaculos. Lipsa experienței la nivelul primei ligi al multora dintre ei își spune cuvântul. Cu buget sub cel al principalelor contracandidate și nu numai, Farul pornește în sezonul 2023-2024 cu mulți jucători noi care trebuiesc integrați în sistemul de joc. Iar marți, de la ora 20.00 avem “mare meci mare” în UEFA Champions League în deplasare cu Sheriff Tiraspol( 1-0 în tur).

Succes Farul!!!

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri