Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
DUMITRU VIOREL FOCȘA: Alooo? Justiția, încotro?

DUMITRU VIOREL FOCȘA: Alooo? Justiția, încotro?(617)


Deputatul constănțean Dumitru Viorel Focșa pune o Bulină Roșie pe Ministerul Justiției din România. Asta, după ce se întreabă cu sadomasochism, ce se alege de o națiune când sistemul ei de justiție lucrează contra propriului popor prin "decizii strâmbe".

Mai precis se referă la excepționalul medic Mircea Beuran, achitat definitiv în procesul în care era acuzat de luare de mită. După 3 ani de umilință, terorizat psihic și cariera distrusă, Justiția a fost cum trebuia sa fie chiar de la început, oarbă. Numai că, acum 3 ani, "cineva" din DNA a pus ochii sau a primit ordin că doctorul Beuran trebuie distrus.

Voi ce credeți? Cum ar trebui să fie "răsplătit" acel procuror, (și judecător!) care a "lucrat" (și care a decis!) să-l distrugă pe Dr. Beuran? Probabil cu o "grasă pensie specială".

Deputatul constănțean de la UNR se mai întreabă cum să mai avem încredere în acest sistem de justiție, dragi români, când NU vedem o "autoigienizare fermă" după "atâtea erori judiciare". Ba mai mult, aduce în discuție și un alt exemplu edificator pentru cei nedumeriți, încă.

Statul Român trebuie să-i plătească lui Gregorian Bivolaru 50.000 de euro, daune morale. Asta după ce miercuri, 6 iulie, a.c., o decizie favorabilă într-un proces deschis la Tribunalul Sibiu, față de acest individ care racola minore să le dea bogaților la orgii sexuale. Știm cu toții cum și Cioloș mergea la spiralele lui Guru Bivolaru, și alții dintre "actualii grei din politichia de pe Dâmbovița".

Analizând aceste exemple, concluzia perceptibilă este că sistemul nostru de justiție a devenit cumva "executantul" unor grupuri de interese care vor să ne "scape" de toate valorile, somitățile naționale care au generat CEVA pentru această țară, iar unii au salvat mii de vieți. Mulți conaționali cred că oricine iese în evidență cu ceva va fi eliminat, mai ales că este un sistem mafiot bine punctat pe modelul " Grupuri de interese".

În această situație justiția nu ne mai reprezintă pe noi. Sistemul de justiție și politicienii și președinții sunt puși de stăpânii noștri! Codruța unde este? Petre Roman, Mircea Geoană, e.t.c. Țara noastră a fost făcută colonie și piață de desfacere UE și NATO.

Rămânând la același personaj curajos, de menționat și răspunsul primit de la domnul Ștefan Radu Oprea, Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului la întrebarea legată de clarificări despre investiția Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) de la Galați. Probabil ați aflat deja:

Compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) va construi în Zona Liberă Galaţi o fabrică de baterii pentru maşinile electrice, o investiţie de 1,4 miliarde euro, desigur, la prima vedere, un lucru benefic pentru țara noastră. Cu toate acestea, conform studiilor din 2022 ale The Swedish Environment Institut, fabricarea unui acumulator pentru vehicule electrice eliberează în atmosferă dioxid de carbon cât un vehicul care merge cu benzină timp de 8 ani (200kg CO2 / kWhr), cu alte cuvinte, aproximativ cinci tone de CO2 pentru a produce bateria unei Dacii Spring, sunt eliberate în atmosferă, spre exemplu.

Dumitru Viorel Focșa i-a cerut ministrului să-i precizeze care este procentul din cei 1,4 milioane de euro vor fi investiți în materie primă pentru producerea bateriilor și cât în construcția efectivă a fabricii.

De asemenea, l-a rugat să-i transmită dacă s-a consultat cu colegul de la Ministerul mediului în ceea ce privește riscurile de mediu asociate unei asemenea investiții și la ce concluzii ați ajuns.

Până acum însă nu a fost primit nici un răspuns, iar când va veni acesta ne vom grăbi și noi să-l consemnăm.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri