Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
DE PE NISIPUL FIERBINTE REPORTER LA PUNCT FIX

DE PE NISIPUL FIERBINTE REPORTER LA PUNCT FIX(223)


  Turiștii trebuie să plătească 200 lei pentru a sta pe cearșaf. Litoralul românesc rămâne plin de surprize și an de an oferă experiențe dintre cele mai inedite, dar din păcate scandaloase. Este ceea ce se întâmplă și acum, pe una dintre plajele din Mamaia, unde proprietarii cer taxă de cearșaf. Aceasta este practic mai mare decât taxa cerută pentru două șezlonguri, în încercarea de a alunga turiștii care vor să stea la malul mării. „Pentru închirierea unui loc pentru cearșaf (mărime 1.4 x 2 metri) în fața șezlongurilor tariful este de 200 ron/zi sau 1500 euro/sezon”, potrivit anunțului de pe plaja Marina Surf, situată în Mamaia Nord.

 

 Tot mai mulți turiști români aflați în Bulgaria se plâng de faptul că nu au unde să-și parcheze mașinile, care sunt ridicate imediat atunci când cineva parchează neregulamentar. Un asemenea caz a fost prezentat pe grupul de Facebook Travel in Bulgaria - Călător în Bulgaria, stârnind supărarea și iritarea altor ultilizatori.

 

 Pasionat de călătorii, prezentatorul Dan Negru se află în aceste zile într-o vacanță în Japonia, de unde a făcut remarci dure la adresa turismului din România. „Mă uit cu «ciudă» la Muntele Fuji. Singurul lor munte e un brand mondial doar pentru că japonezii au înțeles că publicitatea e abțibild pentru creiere. Noi nu avem abțibildul ăsta. Ca să-l facă cunoscut, japonezii au cumpărat ani de zile publicitate de țară. Noi ne-am chinuit cu frunza logo de țară, apoi i-am bagat in pușcărie pe ăia care au făcut-o și ne-am lăsat păgubași. Îl promovăm pe Dracula, care e invenția unui scriitor irlandez, Bram Stocker. La noi, turismul e paradisul hoților, de la miniștri la hotelierii lacomi. Din singurul lor munte, Fuji, japonezii au făcut o legendă mondială. Copiii lor învață la școală că țara lor e un arhipelag sărac, fără resurse și că doar oamenii pot face din Japonia o țară mare. Noi învățăm că avem o țară bogată, cu de toate, mare, munte, deltă. Nu ne învață nimeni cum să le merităm“, a scris Dan Negru pe Facebook.

 

 Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, susţine că nu există niciun fel de pericol ca Marea Neagră să fie infestată cu holeră. ”Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă”, a spus Vergil Chiţac. De asemenea, edilul PNL susţine că numărul turiştilor de pe litoralul românesc a scăzut din cauza inflaţiei.

 

Cu pielea arzândă a transmis de la fața locului Pompiliu Comșa


Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri