Tribunalul și primarul din Constanța, pe urmele lui Ceaușescu: Vor să dărâme o biserică a credincioșilor păstoriți de IPS Teodosie

Tribunalul și primarul din Constanța, pe urmele lui Ceaușescu: Vor să dărâme o biserică a credincioșilor păstoriți de IPS Teodosie(292)


În urmă cu mai mulți ani, la Constanța a fost ctitorită biserica Parohia ”Izvorul Tămăduirii”, care a fost construită într-un spațiu destul de larg, considerat de autoritatea locală drept trotuar, la cererea credincioșilor din cartierul Tomis Nord.

Pentru că nu s-au conformat dispozițiilor legale în materie de urbanism, Primăria Constanța a cerut în instanță demolarea bisericii, deoarece ocupă domeniul public. Inițial, Judecătoria Constanța a luat hotărârea să suspende procedurile de demolare a Bisericii Izvorul Tămăduirii, după cum afirma și IPS Teodosie. Apelul la contestația la executare s-a judecat zilele acestea la Tribunalul Constanța, informează EVZ.

Judecătorii au decis să respingă cererea Arhiepiscopiei Tomisului, dar și a Parohiei ”Izvorul Tămăduirii”. Acest fapt înseamnă că biserica ar putea fi demolată în orice moment. ”Tribunalul Constanța Secția I Civilă Dosar nr. 14901/212/2022 Decide la 06 iulie 2023: Respinge, ca nefondate, apelurile declarate împotriva sentinței civile nr. 585/25.01.2023 și împotriva încheierii din 03.11.2022, pronunțate de Judecătoria Constanța în dosarul nr. 14901/212/2022. Obligă apelanta reclamantă Parohia „Izvorul Tămăduirii” Constanța și apelanta pârâtă Arhiepiscopia Tomisului, în mod egal, la plata către intimatul Primarul Municipiului Constanța a sumei de 1300 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocațial. Definitivă. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 06.07.2023”, potrivit deciziei Tribunalului Constanța.

Actualul primar al orașului Constanța, ales la alegerile locale din 2020, amiralul Vergil Chițac, un individ fără de Dumnezeu, i-a cerut arhiepiscopului de Tomis, IPS Teodosie să demoleze biserica.

”Socotiți domnia voastră, domnule primar, (…) dacă se cuvine să demolăm noi un Sfânt Altar, unde s-au săvârșit mii de Sfinte Liturghii, unde s-au întemeiat mii de familii prin Taina Cununiei, unde au fost botezați mii de copii, în sfârșit, unde s-au mântuit mii de suflete prin împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos”, a fost răspunsul trimis de IPS Teodosie. Înaltul prelat al Bisericii Ortodoxe le-a cerut credincioșilor să facă de pază, non stop, la lăcașul de cult, pentru a opri buldozerele.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri