Aleşii judeţeni constănţeni s-au întrunit, ieri, în cadrul şedinţei ordinare din luna noiembrie. Pe ordinea de zi s-au aflat 53 de proiecte de hotărâre, unele dintre acestea vizând aprobarea rectificării bugetelor de venituri şi cheltuieli la instituţiile subordonate CJC. Tot în cadrul aceleiaşi şedinţe, s-a votat şi decontarea cheltuielilor pentru beneficiarii „Programului judeţean de prevenire şi reducere a mortalităţii ca urmare a infarctului miocardic acut (IMA)”. Alte proiecte au vizat aprobarea comisiei pentru evaluarea finală a managementului la Teatrul de Stat Constanţa şi alocarea unei sume Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Constanţa.
Interesant a fost faptul că, după foarte mult timp de când ocupă aceste funcții, aleșii județeni de la PDL s-au abținut de la votarea mai multor proiecte, însă nu au explicat care a fost motivul deciziei lor speculându-se că gestul lor ar avea legătură cu sosirea lui Cătălin Predoiu la Constanța, cel care aspiră să devină candidatul PDL la alegerile preșidențiale.
Revenind la ședința CJC, aleșii județeni au aprobat, ieri, și ca elicopterul administrației județene, cumpărat cu 5 milioane de euro în cadrul programului Equipment to Save Our Lives, să staționeze pe aeroportul Tuzla.
„Există o firmă privată care operează aeroportul, a câștigat licitația pentru acest serviciu. Elicopterul are un echipaj de medici și asistente, coordonat de ISU și apelat prin 112. E vorba nu numai de intervenții medicale, ci și pentru inundații, incendii și așa mai departe“, a spus președintele CJC, Nicușor Constantinescu.
El a adăugat că odată cu avizarea acestui serviciu, Aeroportul de la Tuzla are posibilitatea legală de a accesa fonduri europene pentru extinderea infrastructurii de transport aerian. Reamintim că, zilele trecute, elicopterul CJC a participat la simularea în premieră de la Negru Vodă alături de celelalte echipamente cumpărate de administrația județeană împreună cu autoritățile din Bulgaria cu fonduri europene.
În altă ordine de idei, reprezentanții Consiliului Județean Constanța spun că au primit nenumărate sesizări din partea mai multor primării din județ în privința rutelor de transport, motiv pentru care s-au operat anumite modificări pe trasee. Astfel, unii edili au cerut să fie modificate anumite programe orare pentru ca autobuzele să vină mai des ori ca rutele să fie prelungite pentru că sunt anumite localități prin care nu trecea vreun mijloc de transport. Totodată, potrivit proiectului de hotărâre adoptat de consilierii județeni, de anul viitor vor fi introduse 14 noi curse pe ruta Constanța-Mangalia, în perioada sezonului estival.
În plus, CJC a aprobat și ca autobuzele care circulă pe ruta Constanța-Cernavodă să poată intra și pe cel mai nou tronson al Autostrăzii Soarelui.
„Sunt societăți care preferă să meargă pe autostradă, sunt muncitori care merg la centrala de la Cernavodă. Noi avem atribuția de a modifica aceste trasee prin lege”, a declarat Nicușor Constantinescu.