Se furnizează apă cu program în localitățile Istria și Dorobanțu 
                    din județul Constanța!

Se furnizează apă cu program în localitățile Istria și Dorobanțu din județul Constanța!(168)


În ultima perioadă, în anumite zone de la nivelul ariei de operare RAJA S.A., s-a înregistrat o creștere considerabilă a consumului de apă potabilă, dar și o scădere a debitului de apă la nivelul unor surse de captare subterană.

Din cauza cerinței crescute de apă de la consumatori, în sistemele de stocare nu se poate acumula suficientă apă pentru a asigura furnizarea în regim continuu. Astfel, pentru a permite refacerea stocului de apă înmagazinat în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării în rețeaua de distribuție.

În această situație, începând cu data de 05 iulie 2023, în satele Istria (comuna Istria) și Dorobanțu (comuna Nicolae Bălcescu) din județul Constanța, furnizarea apei se va face dimineața și seara, după următorul program: 06.00 – 10.00 și 17.00 - 22.00.

Amintim consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei.

Pentru a evita eventualele efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

Recomandăm cetățenilor să utilizeze responsabil apa potabilă, cu prioritate pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice.

Vă mulțumim pentru înțelegere!
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri