Șoferii vor putea contesta amenzile primite și la judecătoria de domiciliu

Șoferii vor putea contesta amenzile primite și la judecătoria de domiciliu(188)


Deputaţii au adoptat un proiect prin care un şofer poate face plângere împotriva unei amenzi primite şi la judecătoria din zona în care acesta are domiciliul. În prezent, plângerea trebuie depusă la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

Astfel, iniţiativa legislativă modifică primul alineat al art. 118 din Capitolul VIII "Căi de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei" al OUG 195/2002 după cum urmează:

"Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătorie în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliului sau sediul contravenientul" În forma în vigoarea a acestei ordonanţe de urgenţă este prevăzut: "Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta".

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de for decizional, şi astfel legea merge la promulgare, cf. Spotmedia.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri