Felix Stroe: „Scopul principal este de a crește accesul la alimentele de bază și de a proteja puterea de cumpărare a persoanelor cu venituri mici și medii.„

Felix Stroe: „Scopul principal este de a crește accesul la alimentele de bază și de a proteja puterea de cumpărare a persoanelor cu venituri mici și medii.„(525)


În opinia senatorului PSD Feix Stroe colaborarea fructuoasă dintre Guvern și asociațiile comercianților demonstrează angajamentul ferm de a aduce beneficii reale cetățenilor. Prin reducerea prețurilor la alimentele indispensabile, se asigură că acestea devin accesibile pentru fiecare român. Măsura propusă nu afectează fermierii și nu transferă sarcina reducerii prețurilor către aceștia. Preocuparea majoră este în mod special protejarea puterii de cumpărare a persoanelor cu venituri mici și medii, pentru care alimentele reprezintă o pondere importantă în bugetul lor.

„Discuțiile premierului cu asociațiile comercianților au avut un rezultat pozitiv pentru cetățeni. Retailerii sunt de acord să colaboreze cu Guvernul pentru reducerea prețurilor la alimentele indispensabile, care trebuie să facă parte din coșul de cumpărături al oricărui român!
Trebuie spus clar că măsura propusă de Guvernul Ciolacu nu vizează fermierii și nici nu permite transferarea sarcinii reducerii prețurilor de la retaileri sau procesatori către fermieri! Plafonarea adaosului se aplică doar la procesatori și comercianți nu și la furnizorii de materii prime (fermierii)!
Se vor selecta din cele 8 categorii esențiale, produsele alimentare ale căror prețuri vor fi diminuate. Și slavă Domnului că e de unde, pentru că uneori adaosurile comerciale sunt de-a dreptul aberante! Scopul principal este de a crește accesul la alimentele de bază și de a proteja puterea de cumpărare a persoanelor cu venituri mici și medii.
Întrucât alimentele sunt indispensabile, acestea ajung să aibă o pondere mult mai mare în totalul cheltuielilor curente ale persoanelor cu venituri mici și chiar medii. De aceea, aceste persoane sunt mult mai vulnerabile față de creșterea prețurilor la alimente.
Guvernul Ciolacu ține cont și de situațiile specifice și ia măsuri în favoarea fermierilor. S-a înțeles că din cauza unei perioade mai reci mai fluctuante decât în mod obișnuit, perioada de fructificare a tomatelor a fost întârziată, iar fermierii din program nu aveau cum să se încadreze în termenul din 30 iunie, pentru a-și valorifica producția. Ca atare, s-a ținut cont de solicitările fermierilor și va fi prelungit termenul din program cu încă două săptămâni, până pe 15 iulie!
”, a transmis senatorul PSD Felix Stroe pe pagina sa de socializare.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri