Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(311)


AMALGAME

 

* La Spitalul de Boli Infecțioase Constanța se fac pregătiri pentru amplasarea spitalului modular. Acesta ar urma să suplinească o parte din locurile pierdute în urma incendiului care a afectat unitatea sanitară în octombrie 2021. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dr. Claudia Cambrea, spune că structura modulară va fi ridicată pe locul Secției de Medicină Internă a fostului Spital Municipal. În prezent, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, singurul cu această specialitate din Dobrogea, funcționează la doar 60% din capacitate, restul fiind închis după incendiul din octombrie 2021. Reamintim, la 1 octombrie 2021, 7 pacienți au murit în incendiul care a distrus secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.


* Mihai Căldăraru, Directorul Executiv al Asociației Europene Pentru Protecția Familiei a avut o întâlnire cu domnul Mihai Lupu, Președintele Consiliului Județean Constanța, în vederea realizării unei tabere pentru 35 de copii defavorizați din Drăgășani (Vâlcea) și din județul Iași. Tabăra de vară pentru copii proveniți din medii vulnerabile, face parte din cadrul campaniei umanitare „DIN SUFLET PENTRU COPIII DEFAVORIZAȚI „.

Tabăra va avea loc în perioada 25 – 31 august, beneficiarii vor fi 35 copii proveniți din medii vulnerabile, care nu au văzut niciodată marea. Totodată, tabăra de vară este o oportunitate pentru copii de a-și dezvolta anumite abilități, dar și pentru a socializa, pentru a lega noi prietenii, coordonați de profesori- psihologi voluntari.

Acest eveniment social reprezentă și o modalitate pentru a crea un mediu favorabil între zonele rurale și urbane, unde copiii și tinerii își pot dezvolta talentele și își pot îmbunătăți sănătatea. Asociația Europeană Pentru Protecția Familiei Telefon: 0739.377.777


* Zilele trecute au fost demolate mai multe construcții ilegale, care ocupau abuziv plaja din Jupiter – anunță Primăria Mangalia, prin primarul Cristian Radu.

 

* Cu doar două săptămâni înainte ca legea care interzice pescarilor să mai folosească bărci neautorizate din punct de vedere sanitar veterinar, mai puţin de trei sferturi din ambarcaţiunile de pescuit au fost inspectate şi au primit avizul autorităţilor, potrivit informaţiilor transmise de conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea.

„De la începutul anului 2023 şi până în prezent au fost înregistrate sanitar veterinar 227 de ambarcaţiuni ale pescarilor comerciali, astfel că la data de 8 iunie avem un total de 554 de ambarcaţiuni catagrafiate. Termenul limită până la care se pot înregistra aceste ambarcaţiuni, conform Direcţiei Generale Sănătate şi Siguranţa Alimentară a Comisiei Europene (DG SANTE), este 30 iunie 2023, dată după care ambarcaţiunile neautorizate sanitar veterinar nu vor mai putea fi folosite pentru pescuitul comercial”, ne-a declarat dr. Mitică Tuchilă, directorul DSVSA Tulcea.

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ


 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri