Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(440)


AMALGAME

 

* După succesul înregistrat anul trecut, administrația locală din orașul Techirghiol organizează a doua ediție a Festivalului Cireșelor. Organizatorii promit și de această dată multe surprize. Vedetele vor fi și în acest an cireșele iar bunătățile din gastronomia turcească vor completa decorul. 

Sunteți așteptați cu drag, veți primi coșulețe pline cu cireșe, veți degusta „minunățiile” preparatelor turcești, vă veți delecta, alături de o cafea la nisip, de tradiționalele cântece și dansuri ale comunității. E vremea CIREȘELOR, a poveștilor frumoase  , orientale, cu farmecul lor!

 

* Prima ediție a XCAT Romanian GP, o competiție de bărci de viteză de referință pe plan internațional, se va desfășura în perioada 16-18 iunie pe Lacul Siutghiol din Mamaia. La cursă vor participa 9 dintre cele mai rapide ambarcațiuni din lume, pilotate de echipaje din Australia, Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia și Suedia. Lacul Siutghiol va fi scena unei demonstrații de putere și tehnică, cu ambarcațiuni care vor atinge viteze de peste 150 km/h. Clubul Sportiv Municipal Constanța, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Constanța, aduce această competiție internațională unică și spectaculoasă în România, ce contribuie semnificativ la promovarea stațiunii Mamaia ca destinație turistică de top.

Prin organizarea de evenimente internaționale precum acesta, Mamaia își consolidează reputația ca destinație atractivă, vibrantă și cosmopolită. Prin găzduirea XCAT Romanian GP, dar și a altor evenimente nautice de top, Mamaia se transformă în capitala sporturilor nautice la nivel internațional. Fie că se vor bucura de frumusețea naturală a stațiunii sau de chemarea vibrantă a vieții de noapte, atât participanții la competiție cât și vizitatorii vor avea o experiență de excepție. În acest mod, Mamaia nu doar atrage vizitatori și sportivi din întreaga lume, dar devine un etalon în ceea ce privește organizarea și desfășurarea de evenimente nautice de înaltă ținută.

 

* După lungi ani de așteptare, a fost semnat contractul pentru executarea lucrărilor de restaurare și reabilitare a unicului edificiu de cult mozaic din Constanța – Sinagoga așkenază sau Sinagoga Mare. Reprezentanții comunității evreiești spun că au fost 9 ani de eforturi susținute, mii de documente și încercări eșuate, dar acum, demersurile de salvare a clădrii au intrat în linie dreaptă.

O adevărată bijuterie arhitecturală, Sinagoga a fost construită în anul 1911, pe un teren din centrul vechi al Constanței și se află de mulți ani, în stare avansată de degradare. La finalul anului 2017, Comunitatea Evreiască a predat Companiei Naționale de Investiții clădirea, după ce a fost aprobat un proiect de reabilitare de aproximativ 1 milion de euro, însă prima licitație a fost contestată și anulată. Acum, însă, Ministerul Dezvoltării alocă 1,5 milioane de euro pentru acest proiect. Anunțul a fost făcut de către președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputatul Silviu Vexler, pe contul său de facebook.

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ



 

OMD MAMAIA CONSTANTA
SCHIMBă-ți stilul de viață



jooble.org ziare, stiri