Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(268)


AMALGAME


* Peste 70.000 de turişti sunt aşteptaţi pe Litoral în vacanţa de Rusalii, cea mai solicitată staţiune fiind Mamaia, unde preţurile pornesc de la 135 lei/cameră/noapte la un hotel de trei stele, potrivit Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR). Pe Litoral,cea mai solicitată staţiune este Mamaia, unde tarifele pornesc de la 135 lei/cameră/noapte în hoteluri de 3 stele (tarif fără mic dejun), până la 220 lei/camera în hoteluri de 4 stele, cu mic dejun inclus şi până la 500 lei/noapte/cameră pentru cazare în regim All Inclusive.

Pe al doilea loc se clasează Eforie, unde tarifele pornesc de la 99 lei/camera/noapte în locaţii de 3 stele şi ajung la 500 lei/camera/noapte în regim All Inclusive. În cele mai cunoscute staţiuni montane şi în Delta Dunării gradul de ocupare este de 100%.

 

Lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța se prelungesc. Următorul termen avansat de Compania Națională de Investiții este iulie 2024, cu doi ani peste cel anunțat inițial. Sunt necesare lucrări suplimentare, mai ales pentru refacerea fațadei de est, grav afectată de vânt și ploaie. Echipele de restauratori lucrează și la refacerea elementelor decorative. care au fost îmbunătățite în anii 80, dar care nu mai respectau stilul original Art Nouveau al edificiului inaugurat în 1910. Lucrările neprevăzute au făcut ca valoarea inițială a investiției, 57 milioane lei, să se dubleze.

 

* Festival du Bonheur pour le gourmands îi invită pe amatorii de street food să petreacă împreună minivacanța de început de iunie la malul mării. Peste 35 de foodtruck-uri, cu preparate delicioase, provenind din toate zonele lumii, vor oferi o adevărată călătorie culinară, între 31 mai si 5 iunie, în inima orașului Constanța, în parcul Teatrului ”Oleg Danovski”. Atmosfera de vacanță a festivalului va fi întreținută cu băuturi fresh și muzică bună, iar cei mici se pot distra în locurile special amenajate pentru ei. La Festival du Bonheur până luni, 5 iunie, programul de vizitare va fi între orele 12,00 și 23,00. Intrarea este liberă!

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri