„Ziua Eroilor”, celebrată de locuitorii comunei Cumpăna

„Ziua Eroilor”, celebrată de locuitorii comunei Cumpăna(144)


Cu ocazia sărbătoririi Înălțării Domnului, comunitatea din Cumpăna s-a adunat în dimineața aceasta pentru a lua parte la ceremoniile religioase desfășurate în cele două biserici locale. Apoi, conform tradiției, în jurul prânzului, oamenii au participat la comemorarea Zilei Eroilor.

Evenimentele au fost organizate de către administrația locală, Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna. Această sărbătoare națională a fost dedicată eroilor cunoscuți și necunoscuți, care și-au dat viața în luptă de-a lungul secolelor pentru credință, libertate, apărare și reîntregirea neamului românesc.

Ceremoniile solemne organizate în cele trei locuri de comemorare din comuna Cumpăna au fost menite să aducă un omagiu eroilor nației și au inclus slujbe religioase ținute de preoții locali, urmate de depunerea de coroane de flori din partea reprezentanților Consiliului Local al comunei Cumpăna, Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu", creșei și celor trei grădinițe.

 

„Hristos s-a Înălțat și Glorie eternă eroilor neamului românesc!

Ne bucurăm acum de libertate datorită sacrificiului eroilor neamului. Suntem datori să ne amintim de eroii noștri, iar cea mai onorabilă abordare pentru a le aduce a pe care au început-o pentru a îmbunătăți viața generațiilor actuale și viitoare. Glorie eroilor noștri! ” 
a transmis pe pagina oficială, doamna  Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri