Ziua Eroilor – sărbătorită la Medgidia

Ziua Eroilor – sărbătorită la Medgidia(176)


Astăzi, la 40 de zile de la Învierea Domnului, creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea. În semn de recunoștință pentru eroii patriei care au căzut pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial, autoritățile statului român au decretat Ziua Eroilor ca fiind sărbătoare națională, ce trebuie celebrată „cu mare fast religios, școlar, militar și național”, în Ziua Înălțării Domnului.

Cu această ocazie, la monumentele din țară se organizează ceremonii pentru cinstirea tuturor eroilor români decedați de-a lungul secolelor pe toate câmpurile de luptă pentru apărarea credinței, libertății țării noastre dar și pentru întregirea neamului.

La Medgidia, Primăria Municipiului în colaborare cu Garnizoana Medgidia au organizat o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Eroilor din localitate.

Activitățile au debutat cu intonarea imnului de stat și au continuat cu slujba religioasă de pomenire a eroilor care s-au jertfit pentru apărarea patriei noastre. Domnul lt. col Ion Ilie, reprezentant al Garnizoanei Medgidia a ținut o alocuțiune despre însemnătatea acestei zile pentru trecutul poporului român și a vorbit despre importanța păstrării a ceea ce țara a moștenit cu prețul vieții eroilor.

A urmat ceremonialul depunerii de coroane de flori, în cadrul căruia și-au prezentat omagiile și au depus câte o coroană reprezentanții instituțiilor din municipiu, asociații militare în rezervă și în retragere, partide politice.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri