JOCURILE DE NOROC

JOCURILE DE NOROC(324)


În Parlamentul României, partidele politice, Putere și Opoziție, se întrec în proiecte legislative care să schimbe cadrul de funcționare pentru jocurile de noroc.


Unele vor trece, altele nu, unele sunt aplicabile, altele nu, cert este că pentru industrie este o perioadă tumultuoasă, cu multe întrebări și probabil cu puține răspunsuri.


Sorin Georgescu, președintele Asociației Organizatorilor de Sloturi – ROMSLOT, consideră că acesta reprezintă momentul în care industria ar trebui să spună partea ei de adevăr, chiar dacă “emoția publică” este greu de combătut:


” Am putea spune că jocurile de noroc au trecut din criză în criză, de la criza pandemică, la criză generată de toate inițiativele legislative apărute în ultima vreme, dar și la criza de imagine. Unii vor izolarea sălilor de jocuri, alții interzicerea, alții desființarea totală.


Contribuțiile organizatorilor la Fondul Cultural, la Fondul Cinematografic, la susținerea sportului românesc sunt acceptate, ba chiar solicitate, dar industria în sine este dorită la marginea societății. Este cel puțin ciudat să vezi că efortul tău financiar este acceptat, dar businessul nu.


Totodată, din ce în ce mai multe voci publice se declară împotriva jocurilor de noroc. Dependența de orice este nocivă, comportamentul patologic față de orice are nevoie de o atenție sporită.


Există în Parlament un proiect care cere ca sălile de jocuri să nu mai fie situate în proximitatea a 300 de metri față de școli, locuri de joacă, un altul care cere ca primăriile să decidă funcționarea lor, altul care vrea să ducă sălile la periferiile localităților și probabil vor mai apărea și alte inițiative.


Ce înseamnă distanța de 300 de metri? Un alt fel de a spune închiderea locațiilor autorizate, pariuri, săli de jocuri și Loterie, mai exact 90% din locații ar putea fi închise, potrivit unor calcule preliminare.


Oare cine poate continua un business în mod legal când pierde 90% din clienți? Dar pierderile nu vor fi doar la organizatori, pierderile vor fi resimțite în întreaga economie românească, pentru că dacă vom ajunge în situația de mai sus, atunci, la bugetul de stat ar ajunge cu 1 miliard de euro anual mai puțin, bani care veneau din taxe directe și indirecte.


Ar însemna și peste 30.000 de angajați care ar rămâne fără locuri de muncă. Plus pierderi pentru alte companii cu care industria land based de jocuri de noroc colaborează, de la real estate, la IT. Dacă vor fi închise 90% dintre sălile de jocuri de noroc, asta va însemna încurajarea activității clandestine, migrarea către o zonă nesupravegheată, ieșită de sub controlul oricărei autorități.


O altă discuție care nu prea a fost ridicată și de care nu s-a ținut cont este legată de tratamentul discriminatoriu și neconcurențial între operatorii din piață: online versus offline. Pe de altă parte, vă spun că interzicerea totală înseamnă pierderi, în primul rând, pentru media, apoi pentru sport.


Jocurile de noroc susțin sportul românesc de ani de zile. Noi știm că dacă jocurile de noroc dispar, lumea nu e nici mai bogată, nici mai frumoasă, nici mai morală, dar noi, în lumea asta în care funcționăm, putem să alegem să fim mai responsabili.„, a transmis în cadrul unui interviu pentru casinoinside.ro, Sorin Georgescu. 
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri