Suplimentarea bugetului MAE propusă de deputatul Gheorghe Dragomir, adoptată în Comisia pentru românii din afara granițelor(938)


Deputații Partidului Național Liberal Cristina Pocora și Gheorghe Dragomir au înaintat, astăzi, Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, un amendament la Proiectul Legii Bugetului de Stat pe anul 2014, care prevede suplimentarea bugetului MAE cu 2.000 mii de lei. Această sumă ar urma să fie utilizată pentru sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora.

Amendamentul a fost adoptat cu unanimitate de voturi.


”Nu trebuie să uităm că și românii care trăiesc în afara granițelor sunt cetățeni ai acestei țări și trebuie să avem grijă și de ei. Este o prioritate promovarea identităţii, drepturilor şi valorilor spirituale ale comunităţilor de români, precum și menţinerea identităţii culturale şi lingvistice. România are datoria de a susţine în continuare programe culturale dedicate etnicilor români care trăiesc în alte ţări, mai ales că în ultimul deceniu numărul cetățenilor români aflați în străinătate a crescut foarte mult. Suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Externe cu suma de 2.000 mii lei reprezintă o necesitate pentru sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentative ale acestora”, a afirmat deputatul PNL, Cristina Pocora.

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri