Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(311)


AMALGAME

 

* Una dintre cele mai cunoscute case de pariuri prezente pe piața românească oferă, în premieră, cote pentru viitorul câștigător al campaniei prezidențiale de anul viitor. Astfel, în viziunea statisticienilor de la Betano, în cazul în care ar candida, Mircea Geoană este favorit la victorie, cota sa fiind de 2,5.

Pentru cei nefamiliarizați cu acest tip de jocuri, asta înseamnă că o victorie a actualului secretar general adjunct al NATO, fost candidat prezidențial în 2009, ar înmulți banii pariați cu cota de mai sus. Președintele PNL, actualul premier, Nicolae Ciucă are o cotă de 5, iar colegul de coaliție, liderul social-democrat Marcel Ciolacu beneficiază de o cotă de 7.

În top se mai află și președintele USR, Cătălin Drulă, cotat la 8, iar Alexandru Rafila, Laura-Codruța Kovesi și George Simion ocupă următoarele poziții în aceste opțiuni de pariere, cotele oferite fiind respectiv de 10, 11 și 13. În categoria ”outsiderilor”, dacă putem spune așa, casa de pariuri sportive include pe primarul liberal al Clujului, Emil Boc, cotă 17, dar și pe alți doi miniștri PSD, Sorin Grindeanu și Gabriela Firea, cotele acestora din urmă fiind de 18 și, respectiv, 20.

* Și înainte de '89 și acum, le spunem trufandale, adică fructe care se găsesc înainte de recoltarea naturală, specifică sezonului din din România, după iunie, iulie. Sunt din import cireșele, Grecia, Turcia, deci, împușcă prețul ridicat, cu posibile forțaj în coacere. Mai bine compot cumpărat, pentru că la compot preparat se folosesc fructe naturale, în perioada de supraproducție recoltate, surplusul fructelor din perioada de supraproducție, este pus la conservare, prin compoturi naturale. Una peste alta acum Kilogramul de cireșe este mai scump decât cel de carne

* Inițial, Geografia a fost exclusă din rândul disciplinelor de examen la final de ciclu gimnazial. Ulterior, geografiei îi este alocată o singură oră pe săptămână în clasele V-VII, fără posibilitatea studierii unui curriculum aprofundat ori extins, în funcție de nevoile clasei de elevi. Recent, au fost publicate noile planuri-cadru pentru învățământul liceal, fără a fi menționată sursa acestora, în care Geografia este disciplină obligatorie, cu o oră pe săptămână, doar în ciclul liceal inferior, la toate specializările.

* Ştevia este o legumă extrem de versatilă, dar şi o valoroasă plantă medicinală. Adesea subevaluată, ştevia este, de fapt, o sursă importantă de vitamine şi minerale, având mai mulţi nutrienţi decât spanacul, varza şi salata, care sunt considerate a fi unele dintre cele mai sănătoase legume cu frunze verzi. Ştevia este bogată în vitamine (А, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, К), minerale, săruri minerale (potasiu, magneziu, calciu şi fier), proteine şi carbohidraţi sănătoşi. În acelaşi timp, nu are grăsimi, iar toate acestea îi permit să fie uşor de digerat şi absorbit, fiind recomandată în tratarea diferitelor afecţiuni. Mai mult, este folosită în dietele vegane şi vegetariene ca înlocuitor al cărnii.

* Roata panoramică s-a întors la Constanța. După doi ani de "exil" la Eforie, "Tomis Eye" s-a întors la Constanța. TIR-urile cu componentele au ajuns în Portul Turistic Tomis, acolo unde roata a și fost montată. Roata panoramică a fost demontată în urmă cu 2 ani, pentru că în parcarea de la Poarta 1 s-a făcut organizarea de şantier a constructorului care reabilitează principalele artere ale oraşului.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri