Festivalul-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi  „Dor De Cânt Românesc”  și-a desemnat câștigătorii celei de-a XVI-a ediții!

Festivalul-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi „Dor De Cânt Românesc” și-a desemnat câștigătorii celei de-a XVI-a ediții!(203)


Respectul pentru tradițiile moștenite înseamnă a continua. Valorificarea acestora și transmiterea lor către tinerele generații definește viitorul. Scena Casei de Cultură din Cumpăna este de 16 ani rampă de lansare pentru tinerele talente din România. Festivalul Național de Folclor „ Dor de Cânt Românesc” și-a desemnat câștigătorul. Trofeul pleacă la Buzău, prin Flavia Maria Cochirleanu. O nouă ediție de succes! 

 

În perioada 17-18 mai a avut loc în comuna Cumpăna cea de-a XVI-a ediție a Festivalului-Concurs Naţional de Folclor Pentru Tineri Interpreţi 

„Dor De Cânt Românesc ”.

După o preselecție riguroasă și-au dat concursul pe scena Casei de Cultură, în fața unui juriu extrem de exigent și profesionist, 39 de soliști cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din toate zonele țării.

🏆 Trofeul acestei ediții a fost câștigat de concurenta FLAVIA-MARIA COCHIRLEANU, din sat Bentu, comuna Gălbinași, județul Buzău. Aceasta a demonstrat tuturor că rețeta succesului are la bază talent, multă muncă, pasiune reală pentru folclorul autentic și nu în ultimul rând perseverență!

CLASAMENTUL ACESTEI EDIȚII ARATĂ ASTFEL:

SECȚIUNEA I
🥇 Premiul I – CIOBANU MARIA din municipiul București
🥈Premiul II – STOICA TIMEEA-ANAIS din municipiul București
🥉Premiul III – FLOREA MIHAI-IULIAN din municipiul București
🏅Mențiune – HUȘTEA AIDA-MARIA din municipiul București

SECȚIUNEA a II-a 🥇Premiul I – BĂDUCU
MARIA-ROVANA din municipiul Buzău
🥈Premiul II – VÎRDOL LUISIANNA-CĂTĂLINA din municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman
🥉Premiul III – BRUTCĂ ANA-MARIAȚUL județul Constanța
-MARIAȚĂMARIAȚĂ
Mențiune – DINU ANA-MARIA–ISABELA din municipiul Buzău

SECȚIUNEA a III-a
🥇Premiul I – BEȘLEAGĂ SIMONA-MARIA-VIOLETA din comuna Gârceni, județul Vaslui,
🥈Premiul II – POPESCU MIHAELA-CLAUDIA-CRISTINA din orașul Slatina, județul Olt
🥈Premiul Târnilor din județul II – orașul Târnilor II – județul Târnilor din județul Târgului Jiar II Gorj
🥉Premiul III – MONȚĂ ANDREEA –DARIA din municipiul Caracal, județul Olt
🥉Premiul III – MĂRGEAN SELENA-ANDREEA din orașul Giurgiu
🏅Mențiune – IVAN ANDREI-MARIAN municipiul Caracal, județul județul Motru
, județul 🏅 Prahova

Juriul a fost format din personalități marcante ale folclorului românesc căreia le mulțumim pentru profesionalismul și exigența de care dau dovadă de fiecare dată:

🎶 Doamna ELISE STAN – profesor doctor etnomuzicolog, realizator emisiuni – președintele juriului
🎶 Doamna Doina-Virginia IȘFĂNONI – doctor, istoric de artă, cercetător, etnolog la Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti” din București
🎶 Doamna Doina-Virginia specialist Casa de Discuri ELECTRECORD România
🎶 Doamna Nicoleta-Elena POPA – director Televiziunea „FAVORIT”
🎶 Domnul Valentin MARIN – etnomuzicolog, manager al Radio România Antena „Antena Satelor”

Acompaniamentul orchestral de înaltă ținută a fost realizat de către Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist ”BRÂULEȚUL” al Centrul Cultural „Teodor T. Buradaˮ Constanța sub bagheta maestrului dirijor Dr. Cristian OBREJAN.

În cadrul Galei Laureaților, cei prezenți în sala de spectacol a Casei de Cultură din Cumpăna s-au putut bucura de recitalurile extraordinare ale Fetele din Botosani, Bianca Ştefania Luzinschi și Narcisa Băleanu, aceea la mulțumim!
Acest spectacol a ajuns pe calea undelor la telespectatori și radioascultători din întreaga lume mulțumită partenerilor media: Televiziunea ”Favorit”, Radio România ”Antena Satelor”, Antena 3 Constanța, Național TV, Radio România Constanța, Radio Doina, Radio Sky.

Întreg spectacolul a fost prezentat cu un profesionalism aparte de domnul asist. univ. Drd. Ionuț Dulgheriu, actor,solist și realizator de emisiuni la Radio Doina.

Felicitări tuturor participanților, sunteți cu toții învingători!

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri