Consilierii locali nu respectă propriul regulament de funcționare!

Consilierii locali nu respectă propriul regulament de funcționare!(1023)


Tineretul Forţei Civice atrage atenţia asupra activităţii consilierilor municipali,aceştia având obligaţia morală dar şi prin regulamentul de funcționare,să se prezinte în faţa cetăţenilor care i-au ales şi să le prezinte raportul de activitate.

Conform articolului 64 din ”Regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Local al Municipiului Constanţa”, care poate fi consultat pe pagina de internet a Primăriei Constanţa, consilierii locali sunt obligați ca, ”în exercitarea mandatului, să organizeze periodic, cel puțin o dată pe trimestru, întâlniri cu cetățenii, să acorde audiențe și să prezinte în Consiliul Local o informare privind problemele ridicate la întâlnirea cu cetățenii”.

În mod normal,consilierii ar trebui sancţionaţi conform regulamentului,iar sala de şedinţe ar fi goală. În pondere de 99% proiectele de hotărâre sunt iniţiate de Radu Mazăre şi Decebal Făgădău,restul consilierilor chiar şi din opoziţie fiind inexistenţi.

”Cerem în primul rând consilierilor municipali să se apropie de cetăţeanul care le-a acordat încrederea,să le cunoască mai mult problemele şi să se lupte în consiliu pentru rezolvarea acestora şi nu în ultimul rând să respecte legea”, a declarat Andrei Popescu, președinte Organizația de Tineret Constanța, Forța Civică.

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri