Aferim, nea Florin Vizan! Directorul Portului Constanța a maximizat un singur lucru: schema de personal

Aferim, nea Florin Vizan! Directorul Portului Constanța a maximizat un singur lucru: schema de personal(1311)


În Portul Constanța se mișcă lucrurile, se implementează programe cu fonduri europene, se reface infrastructura, se repară șinele de cale ferată. Și nu una ci 88 din totalul de 95, până la acest moment. Sunt realități de netăgăduit. De negat este, însă, personajul care susține că toate acestea i se datorează.

Aferim, nea Florin Vizan! Chiar crezi că păcălești pe cineva doar pentru că ai fost implementat în fotoliul de director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Constanța? Nici pomeneală, oricât de mult ai încerca acest lucru! Cel care făcut toate acestea este ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, de a cărei susținere te lauzi că te bucuri. O bucurie mincinoasă, așa cum sunt și zvonurile pe care le împrăștii în dreapta și-n stânga, ori de câte ori calci pragul ministerului. Sau al unui birou din Camera Deputaților. Acolo unde te jeluiești că nu ești băgat în seamă!

Cine să te bage în seamă nea Vizan, când nimic din ce faci la conducerea CNAPMC nu este spre binele companiei. Exemple sunt destule, dar astăzi îți vom da doar unul: angajările făcute de când ești manager. Vreo 200 , dacă nu cumva 300. Plus alți 39 aflați pe țeava intereselor din cercul intereselor personale. Mai toate fără nici o legătură cu unele competențe în domeniu. De criterii de selecție și profesionalism nici nu se pune problema. Important este ca directorul Companiei să-și satisfacă clientela.

Neimportantă, însă, pentru acest manager de Companie Națională este tendința guvernamentală de reducere a cheltuielilor. Aferim, din nou, nea Vizan. La nivel guvernamental se dorește diminuarea banilor cheltuiți fără noimă, iar dumneata nu mai știi cum să-i împrăștii în buzunarele acoliților. Așa cum, zice gura CNAPMC, este pregătit să facă și cu sumele pe care le va turna în conturile unor societăți alese pe sprânceană pentru a executa niște lucrări în port. Societății cu activitate anterioară discutabilă și cu patroni asupra cărora plutesc suspiciuni de tot felul. Le cunoaște foarte bine, așa cum le știm și noi de când erau pe VAL. S-au spart puțin de mal, dar lasă că le-a dat vânt din pupa Florin Vizan!

Cel care se laudă că a crescut Portul Constanţa ca-n basmele cu Făt-Frumos, iar în realitate managementul său este precum o gloabă care nu a căpătat măcar o găleată de jar.

Nu o mai fi avut omul bani, după ce, așa cum pretinde, i-ar fi donat unui partid. Că suma nu a ajuns la această formațiune politică, oprindu-se, probabil, în portofelul curierului este o altă discuție. Pe care trebuie să o aibă cu persoana respectivă, cu atât mai mult cu cât sunt legați de același spațiu: Portul Constanța. Primul este director al acestuia, iar celălalt a lucrat tot aici. Nu în post de director, totuși!

Personaj controversat dată fiind apropierea de cercurile interlope din Constanța, precum și pentru aparițiile flamboaiante prin cluburi de fițe și în presa tabloidă, dar și contestat de profesioniștii din domeniul portuar, Florin Vizan are un indiscutabil simț al penibilului. Așa cum a demonstrat la ultima prezență a ministrului Transporturilor la Constanța. „Ca să putem ajunge la un maximum, trebuie să dezvoltăm capacitățile portuare”, spunea atunci directorul CNAPMC. Personaj care a adus la maxim un singur lucru: schema de personal.

Aferim nea Florin Vizan!

 

N.R. Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri