E PLINĂ ȚARA DE MAEȘTRI

E PLINĂ ȚARA DE MAEȘTRI(2330)


Se spune că zidurile cetății le sparg berbecii. Eu nu sunt Berbec, sunt Geamăn. Intru de aceea abrupt în acțiune. Natura noastră umană este pregătită sau tentată să transmită asistenței ceea ce știe mai bine încercând s-o convingă că numai el are dreptate.

Eu schimb măiastra clepsidră, o răstorn încercând să vă spun că este o discuție atipică pentru că lumea în care trăim a devenit atipică. Este nevoie de o nouă rațiune în căutarea, identificarea, extragerea, arătarea și impunerea adevărului. Lumea aceasta în care noi trăim este o lume viceversa, este o lume paradoxală.

În ultimile două decenii în întreaga lume, odată cu revoluția tehnologică și apariția competitivității, conceptul de globalizare, impus de sovietici a derutat pe toți. Cei care sunt mai grizonați știu ce a însemnat homo sovieticus.

Acum se încearcă crearea unui om similar care reacționează cu aceiași stimuli. Nu mai poate deosebi la ora actuală datorită malțului informativ, nu mai poate reacționa pozitiv sau negativ ca să nu mai vorbim pasiv la o informație, pentru că el însuși este convins că ceea ce primește este adevărat.

90 % dintre întrebările pe care vi le puneți dvs. la ora actuală când ascultați o informație de la televizor sau din aproape în aproape, 90 % din români se duc către o singură întrebare: oare n-o fi un fake? Viața noastră este însăși un fake.

Este departe de preceptele și normele pe care le avem în diferite domenii. Multe din esențele omului ca un dar dumnezeiesc sunt trecute nu datorită vinovăției singularului, ci pentru că întreaga rețea, noua complexitate îl bombardează, îl sufocă cu atât de multe lucruri neadevărate.

Un filosof spunea cândva: ia-i omului de rând minciuna plăcută și va deveni nefericit. Instituțiile statului sunt din ce în ce mai opresive. Nu vă bagă, ca și pe mine, nimeni în seamă, ba dimpotrivă, vă pierdeți și pâinea. Lumea neomogenă este lipsită de capacitatea de a oferi adevărul, deși jurnalistul de investigație scoate acesta din diurn și-l demască.

Dar mă întreb cine descoperă adevărul și-l impune? Sau să ofere și soluții garante care să producă intrarea în normalitate a unei societăți corupte. Se pune întrebarea: apăr adevărul sau mint? E o chestiunea de deontologie.

Nu există dreptate fără adevăr și nici adevăr în afara dreptății. Am învățat asta de la “tăticul” meu spiritual, generalul Mircea Chelaru. Foarte multe amendamente vin de la grupul interesaților. De la o zi la alta lumea este tot mai grăbită și nerăbdătoare. Nu mai avem timp. Este nu un defect mai rațional, ci și existențial.

Toată lumea se plânge că nu mai avem cu ce lucra în anumite domenii. E plină țara de maeștri. Nu mai avem, din păcate, meșteri, ci doar maeștri. Rezultatul muncii mele și a puținilor colegi care am rămas în breaslă, trebuie însă recunoscut de iure și de facto, ex-aequo în toate instituțiile acestui stat.

Niciodată de la creația lui Dumnezeu și până în prezent și de aici în continuare niciodată un lucru, o acțiune, un adevăr nu este absolut. Conceptul de mereu altceva după ce am terminat trebuie să nu ghideze și pe norma juridică de investigare. Trebuie să ne îndoim zece la sută de un rezultat pentru a-l satura până la ultima resursă de inteligență.

A alege este puterea de a enunța la tot ceea ce nu alegi. Iar noi nu prea am învățat să renunțăm la câștigul imediat și la normal. Rămâne să răspundeți singuri cu ceea ce faceți. Eu am răspuns și știu ce fac..

Dacă ai conștiința mentală de asumare și jertfă, o poți face și tu. Atunci vei reuși.

Sunt destui din cauză că n-au cauză renunță la cauză. Să aveți sănătate în trup și limpezime în minte.. Sănătate!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri