Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Violență în școli

Violență în școli(205)


Totul s-a întâmplat la Şcoala Generală nr. 33 Anghel Saligny din Constanţa.

Incidentul a avut loc miercuri, însă conducerea școlii l-a anunțat abia joi, în jurul orei 14, conform purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Olimpia Ceară.

Din primele informaţii, elevul de clasa I ar fi luat arma de la tatăl său pentru a se lăuda la colegi, transmite Antena3. IPJ Constanţa a anunţat că poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi, joi, prin apel la 112, de către directorul şcolii că un copil de 7 ani ar fi introdus o armă în incinta unităţii de învăţământ.

Părinţii copilului sunt audiați de poliţie, iar cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, Sorin Mihai, a relatat cum s-au petrecut lucrurile.

”Băiatul a adus arma, miercuri după amiază, în curtea şcolii, când nu avea cursuri, dorind să se joace cu alţi colegi, iar aceasta i-a fost luată de către profesorul de sport şi încuiată într-un cabinet. Poliţia a fost anunţată abia în cursul zilei de joi de către directorul şcolii, atunci când a aflat despre arma respectivă. El a precizat că şcoala nu are paznici, ci doar camere de supraveghere.„

Părintele elevului respectiv şi-a dat acordul ca acesta să fie consiliat de către specialişti.
 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri