Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(279)


AMALGAME 

* Avem și rezultatele unui studiu privind izolarea socială, interesante mai ales în contextul în care tot mai mulți oameni preferă să rămână să lucreze de acasă.În studiul de laborator am descoperit asemănări izbitoare între izolarea socială și privarea de hrană. Ambele stări au indus niveluri scăzute de energie și o oboseală crescută, ceea ce este surprinzător, având în vedere că privarea de hrană ne face literalmente să ne pierdem energia, în timp ce izolarea socială nu ar face acest lucru”, spun autorii studiului, psihologi de la Universitatea din Viena.

Un alt studiu recent a arătat că izolarea are aceleași efecte asupra organismului precum fumatul a 15 țigări zilnic, iar studii anterioare asociază singurătății probleme de sănătate precum obezitatea, sugerând că există și un risc semnificativ de deces prematur. De altfel, tot mai mulți executivi ai marilor companii optează pentru revenirea la munca de la birou. CEO-ul OpenAI, Sam Altman, spune chiar că „experimentul” lucru la distanță a fost o greșeală și „s-a terminat

* S-au făcut demersuri ca Valeriu Zgonea (fost președinte al Camerei Deputaților și deputat PSD) să ajungă, pe repede-înainte, șef la ANCOM, instituția care reglementează sectorul de zeci de miliarde al comunicațiilor. Duminică după amiază s-a anunțat, marți a avut loc votul în plen. Soția lui, care era de cinci ani secretar general al ANCOM, și-a dat demisia azi, iar Zgonea zice că România digitală trebuie dă fie o poveste de succes. În februarie 2022, el a fost achitat pentru trafic de influenţă, după ce inițial fusese condamnat la trei ani de închisoare cu executare, fiind printre beneficiarii deciziei CCR privind interceptările

* O analiză interesantă - Reprezintă mașina electrică viitorul? - realizată de președintele Asociației Energia Inteligentă (AEI), Dumitru Chisăliță. Mașinile electrice sunt încă scumpe, în România, cu toate bonusurile și reducerile pe care ni le acordă statul. Totuși, de la an la an, sunt tot mai mulți români care dau banii pe astfel de mașini, în speranța că, folosindu-le, vor polua mai puțin. E oare adevărat sau e fals că mașinile electrice sunt mai puțin poluante decât cele cu noii combustibili ? Printre concluzii: Răspunsul nu e simplu. Depinde ce luăm în calcul, dar și cât conducem și câți ani avem de gând să folosim mașina electrică pe care o folosim. pentru că mașinile electrice poluează și mașinile electrice nu sunt cele mai ieftine. Modul în care este produsă energia electrică este esențial în reducerea emisiilor de CO2. Iar creșterea ciclului de viață al vehiculelor și creșterea autonomiei bateriei electrice sunt elementele care pot să schimbe în viitor situația dezavantajoasă în care se găsesc astăzi mașiniile electrice în majoritatea țărilor din UE (R-PRESS)

* Lipsa totală de educație, noile generații se nasc obosite și stresate, nu au voie părinții să le rupă gura când comentează sau nu vor să facă ceea ce li se cere ! Așa că legea pentru protecția prostiei, a obrăzniciei sau mai presus de toate a agresivității asupra persoanelor cu autoritate nu există, ei au voie să vorbească urât, să lovească, chiar sa omoare, au scuze, sunt minori fără minte, o să se inverseze rolurile! Așteptați cu asemenea elemente, epilați, pensați fara minte, cu ținute indecente, sa construim o societate prosperă și un viitor fericit?

* În Turcia, pe măsură ce se apropie ziua alegerilor, apar episoade violente în campanie. Autobuzul de campanie al primarului Istanbulului, Ekrem Imamoglu, un puternic opozant al lui Erdogan încă de la alegerea sa în 2019, a fost atacat cu pietre în estul Turciei. Alegerile vor avea loc pe 14 mai și sunt cele mai incerte pentru Erdogan, care se confruntă pentru prima dată în 20 de ani cu o opoziție unită.

* Și lumea se confruntă, în prag de vacanțe, cu o scumpire consistentă a biletelor de avion. Cererea a crescut foarte mult, iar companiile aeriene profită pentru a-și acoperi pierderile provocate de Covid-19. Tarifele zborurilor au crescut de peste două ori față de rata inflației. Mai exact, prețurile medii ale biletelor pentru mai bine de 600 din cele mai populare rute regulate din lume au crescut cu 27,4% în februarie, marcând a 15-a lună consecutivă de scumpiri de două cifre.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri