Ares, Ben și Silva - 3 eroi canini ai Grupării Mobile Constanța se retrag după o carieră impresionantă

Ares, Ben și Silva - 3 eroi canini ai Grupării Mobile Constanța se retrag după o carieră impresionantă(230)


Ares, Ben și Silva, 3 exemplare din rasa ciobănesc german, specializarea patrulare – intervenție și au încheiat activitatea la vârsta de aproape 13 ani.

Mai bine de un deceniu, Ares, Ben și Silva au participat alături de jandarmii Grupării Mobile Constanța la sute de misiuni și au făcut deliciul a mii de copii pe timpul exercițiilor demonstrative prezentate cu diferite ocazii.

Astăzi, la final de carieră, ne amintim cu plăcere de momentele când aceștia, în vârstă de numai 3 luni, au pășit în unitatea noastră și unde odată cu parcurgerea diferitelor stagii de pregătire au devenit colegi de nădejde ai jandarmilor.

Ca o urmare firească, cei trei câini, au fost donați celor alături de care și au împlinit menirea, adică acelori oameni alături de care au învățat primele comenzi și alături de care și au petrecut întreaga viață/carieră militară.

Stând de vorbă cu conductorii câini serviciu la momentul preluării, aceștia declară următoarele:

Plt. Adj. Refigean Gihan deținătorul lui Ares:are deja locul pregătit, mi a fost alături peste 12 ani și mi ar fi părut rău să nu fim împreună, acum la bătrânețe”

Plt. Adj. Frâncu Bogdan deținătorul lui Silva: nu pot renunța la ea, Silva face parte din familie, copiii care au auzit povești cu ea, abia o așteaptă”

Plt. Adj. Nucă Marius deținătorul lui Ben:este primul meu câine preluat în jandarmerie, cariera lui este și cariera, chiar dacă are anumite probleme de sănătate specifice ciobănescului german, nu am putut renunța la el”.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri