Intervenție de urgență! De ce nu aveți apă la robinet(857)


În cursul acestei zile a fost programată executarea unei lucrări de reabilitare a conductei principale de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm. Pentru executarea lucrărilor, SCRAJA SA a anunţat oprirea apei potabile pentru partea de sud a oraşului, în intervalul 07,00 - 21,00. Lucrarea a fost finalizată mult mai repede, astfel că în jurul orei 14,00 s-aufăcut primele manevre de vane şi s-a reluat alimentarea cu apă pe conductă. În jurul orei 16,00, când conducta a început să intre sub presiune, în zona intersecţiei dintre Șoseaua Mangaliei cu strada Pandurului, una din îmbinările dintre două turburi a cedat din cauza vechimii, conducta fiind montată şi dată în folosinţă în 1962.


Imediat, la fața locului au ajuns mai multe echipe de intervenţie dotate cu toate utilajele necesare. Pentru efectuarea reparaţiilor s-a oprit din nou alimentarea cu apă, fiindafectaţi consumatorii din partea de sud a oraşului, cartierele Km 5, Km 4-5, CET, Anda, Poarta 6 şi zona de la ieşire din Constanţa înspre Agigea.
Lucrările de reparaţii sunt mult îngreunate pentru că în zona sunt mai multe cabluri subterane de alimentare cu energie, motiv pentru care toată săpătura se realizează manual.

”Asigurăm toţi abonaţii afectaţi de această avarie că echipele de intervenţie RAJA vor face tot ce este omeneşte posibil pentru finalizarea lucrărilor şi reluarea furnizării apei potabile în această noapte”, spun reprezentanții SC RAJA SA.

  

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri