REMEMBER POLITIC (III)

REMEMBER POLITIC (III)(294)


Pentru nostalgici, republicăm și noi câteva date despre oamenii politici drobrogeni ai momentului. Sunt multe lucruri interesante, mai ales pentru cititorii noștri de odinioară.

Continuăm să răsfoim Cartea albastră a democrației 2001, de data aceasta făcând un popas la parlamentarii de atunci tulceni, așa cum v-am promis.

Astfel, un prim senator din partea PRM a fost GHEORGHE BUNDUC, născut pe 4 aprilie 1943 la Darabani, județul Botoșani, căsătorit, trei copii. A absolvit în 1966 Facultatea de Istorie-Filozofie din Iași. Ultimul său loc de muncă a fost de director la Liceul pedagogic din Tulcea. A făcut parte din Comisia pentru învățământ și cercetare științifică. Birou teritorial a avut la Tulcea pe strada Păcii nr.20, șef de cabinet fiindu-i Elena Perșinaru.

Un alt senator al momentului de data aceasta din partea PSD a fost FLORIN HRIȚCU, ieșean de origine născut la 1 aprilie 1940, căsătorit, În 1971 a absolvit Institutul Politehnic Iași, Facultatea de construcții. Ultimul său loc de muncă era cel de președinte al Consiliului Județean Tulcea. A făcut parte din Comisia pentru administrație publică și organizarea teritoriului, unde a fost vicepreședinte. Biroul teritorial l-a avut la Tulcea tot pe strada Păcii nr.20, șef de cabinet fiindu-i Rodica Condrașov.

Să vă facem cunoștință și cu deputații vremurilor. Vom începe cu MIRON IGNAT, născut în localitatea Ghiodănești, județul Constanța, la 24 august 1941, căsătorit, doi copii. Studii: Academia de Studii Economice București, absolvit în 1970, dar și Institutul Bancar Român în 1994. A fost deputat CRER, ales la nivel național. Ultimul său loc de muncă a fost cel de inspector șef la Banca Agricolă Jurilovca. Birou teritorial avea la sediul Consiliului Județean Tulcea, camera 114, șef de cabinet fiind Vicol Ivanov.

Aveam și un deputat PRM, pe controversatul RAJ TUNARU, născut pe 12 noiembrie 1959 la Țânțăreni, județul Gorj, căsătorit, doi copii. Studii Institutul de Mine Petroșani, absolvit în 1990 și al Facultății de Drept Spiru Haret Constanța. Ultimul său loc de muncă a fost cel de manager la SC Tunaru Litoral Petroșani. A făcut parte dn Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții. A avut birou teritorisl în strada Frumoasei nr.2 la Tulcea, șef de cabinet fiindu-i Ioan Almăjan.

Au fost și mai mulți deputați PSD. Începem cu DAN VERBINA, născut pe 15 mai 1960 în comuna tulceană Crișan, căsătorit, doi copii. A absolvit Institutul de Marină Mircea cel Bătrân din Constanța în 1983., apoi Școala Națională de Studii Politice și Administrative, Facultatea de Administrație Publică, absolvită în 1995 Ultimul său loc de muncă a fost cel de primar al comunei Crișan. A făcut parte în mandatul său din Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic , dar și din Comisia pentru control asupra SRI. În teritoriu a avut cabinet la Tulcea pe strada Victoriei nr.27. Șef de cabinet Silviu Gheorghe.

Un alt deputat PSD a fost CONSTANTIN NICULESCU, născut la Râmnicu Vâlcea în 18 mai 1940, căsătorit, doi copii. Studii: Faculatea Automobile și Tractoare din cadrul Institutului Politehnic Brașov în 1966. Ultimul său loc de muncă a fost cel de președinte al Automobil Club Român București. A făcut parte din Comisia de politică externă. În teritoriu a avut birou la sediul Prefecturii, camera 308, județul Tulcea, șef de cabinet fiindu-i Gabriela Iorga.

Vorbim la final și despre un deputat PD, anume VICTOR SORIN LEPȘA, născut pe 25 iunie 1957 în Făgăraș, județul Brașov, căsătorit, doi copii. Studii Universitatea Brașov în 1982 și Universitatea de Drept Brașov în 2000. Ultimul său loc de muncă a fost cel de vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov. A făcut parte din două comisii: Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport, dar și din Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor. La Tulcea a avut birou pe strada Concordiei nr.3 Tulcea, șef de cabinet fiindu-i cunoscutul Victor Tarhon.

Gata, vă raportez: mi-am îndeplinit misiunea. Restul comentariilor vă aparțin. Punct.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri