Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(240)


AMALGAME

 

* Medalie de aur pentru România la Campionatul European de Seniori 2023 obținută de Ana Andreea Beatrice, luptătoarea noastră, din Mangalia! Felicitări atât extraordinarei sportive cât și antrenorului care i-a ghidat primii pași și cu care a obținut primele medalii, George Marian Oancea, de la CSS Mangalia!

* Primăria Municipiului Tulcea a organizat prima ediție a Târgului Meseriilor, în colaborare cu toate liceele tehnologice, care își prezintă oferta educațională in centrul orașului. Primarul Ștefan Ilie la deschiderea evenimentului a transmis felicitări organizatorilor implicați, profesori și elevi ai liceelor tehnologice din municipiu: Colegiul „Brad Segal”, Colegiul Economic „Delta Dunării”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Liceul Tehnlogic Agricol „Nicolae Cornățeanu”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Școala Profesională „Danubius” și Liceul Tehnologic „Ion Mincu”.

* În contextul seismelor majore din Turcia care au dus la prăbușirea unui important număr de clădiri, specialiștii vorbesc despre construcțiile din România construite după 1989. Diriginții de șantier sunt organizați în cadrul asociației Colegiul Tehnic al Diriginților de Șantier și al Responsabililor Tehnici cu Execuția. Aceștia au ca principal rol verificarea lucrărilor de construcții și continuarea lor dacă și numai dacă acestea sunt corect executate. Cezar Petre, președinte al asociației, susține că probleme mari sunt în cazul infrastructurii din România, de cele mai multe ori durata de viață fiind depășită.

Sunt zeci de poduri care prezintă astăzi pericol de prăbușire, cu armătură ruginită și cu beton supus de mai multe ori unor procese de erodare. La aceste construcții, in urma expertizării tehnice, ar trebui oprita circulația pe aproximativ jumătate din drumurile din România. Avem pasaje noi metalice în centrul Bucureștiului la care nu se fac lucrările de întreținere și deja rugina pune în pericol stabilitatea lor. Dar nu doar infrastructura critică prezintă probleme majore.

Înainte de 1989 s-au construit milioane de locuințe și majoritatea nu au fost întreținute corespunzător, de multe ori în cadrul expertizelor tehnice nu se mai regăsesc armăturile elementelor structurale. Diriginții de șantier vorbesc și despre situația construcțiilor noi din România, contrar miturilor existente, sunt mult mai bine realizate decât cele din trecut. Diriginții de șantier, specialiștii în construcții, ingineri sau arhitecți, responsabili cu asigurarea executării unor lucrări de construcții de calitate vorbesc despre situația fondului construit din România.

* Lucrările la pasajul Drajna se apropie de final. În iunie se va inaugura podul peste calea ferată de la Drajna și drumul special construit, care ar putea înseamna o economie de timp de aproximativ 10 -20 de minute. Lucrările au fost realizate de Arcada Galați. Din acest an nu doar drumul spre mare se va scurta (ca timp), ci și cel spre Deltă. Cel târziu în septembrie se vor inaugura podul de la Brăila și drumurile de legătură (centură Brăila – pod – Smârdan – Măcin/Jijia probabil anul viitor).

P𝗮𝘀𝗮𝗷𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗗𝗿𝗮𝗷𝗻𝗮 are și 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗿𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗳𝗮𝗰 𝗹𝗲𝗴𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗰𝘂 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗦𝗼𝗮𝗿𝗲𝗹𝘂𝗶 𝗔𝟮, 𝗗𝗡𝟮𝟭 𝘀𝗶 𝗗𝗡𝟯𝗔. Acum se așterne stratul de legătură (BAD 22.4) în girații, se execută lucrări de vopsire cu protecție anticorozivă pe pasaj,se execută lucrări de semnalizare vertical, se montează tubulatura pentru asigurarea scurgerii apelor de pe pasaj, se montează stâlpii de iluminat public , se execută lucrări de profilare taluze și execuție strat vegetal,se montează dispozitivele de evacuare a apelor (rigole, casiuri), se așterne stratul de piatră spartă pe acostamente.

Î𝗻 𝗹𝘂𝗻𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗲𝗳𝗲𝗰𝘁𝘂𝗮𝘁𝗮 𝗿𝗲𝗰𝗲𝗽𝘁𝗶𝗮 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗮𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿, 𝗰𝗲𝗲𝗮 𝗰𝗲 𝗶𝗻𝘀𝗲𝗮𝗺𝗻𝗮 𝗰𝗮 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗯𝗶𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃 𝘃𝗮 𝗳𝗶 𝗱𝗮𝘁 𝗶𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗳𝗶𝗰 𝗶𝗻𝗮𝗶𝗻𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗲𝗻𝘂𝗹 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁𝘂𝗮𝗹. Este vorba despre realizarea unei supratraversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată și DN 3A Lehliu – Fetești, drum național paralel cu CF 800. Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.

* Biserica Sf. Mina din Mangalia - este o biserică de lemn, de tip maramuresean, ce aduce pe meleaguri dobrogene o veche traditie româneasca, aceea a lemnului. Locul bisericii a fost sfintit pe 4 martie 2006, constructia fundatiei a demarat în lunile imediat urmatoare, iar biserica propriu-zisa de lemn a început sa fie montata pe 1 mai 2007, la data de 1 iunie 2007 fiind terminata complet. Duminica, 15 iulie 2007, s-a savârsit slujba de sfintire a Bisericii Sf. Mina si Sf. Pantelimon si Ermolae din orasul Mangalia, din incinta Spitalului Municipal, oficiata de catre Înalt Preasfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

O parte din cheltuielile prevazute în devizul general au fost suportate de catre Primaria Municipiului Mangalia. Celelalte cheltuieli au fost suportate prin: autofinantari, donatii de la Ministerul Cultelor, donatii si sponsorizari din partea unor societati comerciale din localitate si din tara, prin jertfa bunilor credinciosi. La partea de lemn a bisericii a lucrat o echipa de noua mesteri maramureseni condusa de Ion Pop, din Baia Mare. Întreaga biserica a fost gândita si proiectata de arhitectul Niels Auner. Lucrarile au fost desfasurate sub supravegherea preotilor Cîrlan Vasile si Cîrlan Sorin, absolventi ai Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, originari din orasul Mangalia.


A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

 

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri