NEGRU VODĂ - Exerciţiu de simulare a intervenţiilor de deszăpezire. 100 de minute de restricţii de circulaţie, pe DN 38(741)


Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) implementează, în parteneriat cu Inspectoratul Județean pentru Situații Urgență (ISU) - Dobrogea, Spitalul Clinic Judeţean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” - Constanţa şi autorităţile locale bulgare, din General Toshevo şi Krushari, proiectul „Equipment to Save Our Lives”, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria, 2007-2013, cod MIS-ETC 141, conform contractului de finanţare nr. 46879, din 17.06.2011.

Între activităţile proiectului se numără şi organizarea unui exerciţiu de simulare a unei situaţii de urgenţă, pentru testarea interoperabilităţii echipamentelor achiziţionate în cadrul proiectului, cu echipamentele existente / incluse în Sistemul Judeţean de Management al Situaţiilor de Urgenţă, ca şi antrenarea în vederea cooperării în situaţii de urgenţă, între partenerii semnatari ai protocolului de colaborare, precum şi cu alte structuri judeţene şi regionale cu responsabilităţi în asigurarea intervenţiei şi salvării de persoane surprinse de înzăpeziri în zona transfrontalieră.

În acest sens, astăzi, începand cu ora 11.00, pe raza oraşului Negru Vodă, mai precis pe DN 38, de la Km 47+748, până la Km 53 + 817 (aşadar: pe o distanţă de 6,069 km), se va desfăşura evenimentul mai sus amintit, cu o durată de 100 de minute, timp în care Drumul Naţional va fi închis traficului.

Organizatorii roagă participanţii la trafic să ia în calcul restricţia anunţată.
jooble.org