Mândri de vălurenii noștri cu perspective și ambiții nemărginite!

Mândri de vălurenii noștri cu perspective și ambiții nemărginite!(224)


Suntem mândri de oamenii care fac parte din comunitatea noastră și care luptă pentru visurile lor!

Marinarii identici pe care îi deosebește doar... specialitatea militară

Există oameni pentru care empatia și solidaritatea sunt calități înnăscute. Caracterele lor, deși uneori diametral opuse, se conturează în jurul aceleiași axe de valori care implică grija față de celălalt, respectul și spiritul de sacrificiu. Așa sunt, în general, gemenii, iar o astfel de pereche am găsit la bordul fregatei „Regina Maria” – 222.

Soldații Ionuț și Cristi Măcelaru, gemeni identici, sunt greu de deosebit atât din punct de vedere al aspectului fizic, dar și din perspectiva trăsăturilor de caracter. Au același zâmbet, aceeași modestie, aceeași promptitudine în îndeplinirea comenzilor, același pozitivism în vorbire, calități care îi fac să fie apreciați de toți colegii. Ionuț este operator stații radiolocație la Grupul Radiolocație de la bordul fregatei „Regina Maria” – 222, iar Cristi este operator stație comunicații date.

Mereu inseparabili, gemenii originari din Valu lui Traian, au pornit împreună în călătoria pe calea armelor către zările albastre, anul trecut, în ajunul zilei de 1 Decembrie. Pe ei doi mereu i-a unit o legătură invizibilă, dar extrem de puternică a solidarității pure și a camaraderiei autentice, chiar dacă ei n-au folosit niciodată cuvinte pretențioase pentru a-și defini apropierea.

Au aflat care sunt cele mai de preț calități ale unui om în relația cu ceilalți cu mult înainte să învețe să articuleze corect cuvintele necesare pentru a le enunța. Ca frați, au trăit nenumărate experiențe împreună, iar aceste trăiri reciproce ale lor i-au ghidat pe drumul carierei militare. Momentan, sunt soldați profesioniști, dar ambițiile lor sunt mari, la fel de mari ca nava pe care au ales să lucreze. Vor să avanseze cel puțin către statutul de maiștri militari de marină.

„Toți din jur ne spun că nu trebuie să ne oprim aici și că merită să facem pasul pentru a avansa în carieră. Aceste încurajări ne motivează și, chiar dacă nu anul acesta, anul viitor, probabil, vom da admitere ori la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, ori la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", mărturisește Cristi, în timp ce Ionuț îl aprobă din gesturi.

I-a ajutat întotdeauna și faptul că se provoacă și se susțin reciproc. Amândoi iubesc marea, iar la vapor se simt ca într-o mare familie. Se simt înțeleși în profunzimea valorilor lor, fiindcă acolo, pe navă, fiecare membru al echipajului le poartă de grijă celorlalți și are liniștea că și ceilalți fac la fel pentru el. Ca membru al echipajului, nu ești niciodată singur, mereu ai alături de tine nu unul, ci câteva zeci de camarazi care simt, gândesc și trăiesc în același spirit ca tine. Gemenii Ionuț și Cristi Măcelaru au recunoscut asta și au decis că profesia militară este cea mai bună alegere pentru a se simți împliniți ca oameni.

Text și foto: Cristina Sîmbeteanu

#ForțeleNavaleRomâne #ArmataRomâniei #MApN #NATO #F222 

OMD MAMAIA CONSTANTAjooble.org ziare, stiri