Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(331)


AMALGAME

 

* Remus Trocaru, născut pe data de 9 noiembrie 1974, este plt. adj. în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea şi a participat la finalul lunii martie la „Campionatul de Tenis de Masă al Ministerului Afacerilor Interne” categoria bărbați – plus 45 ani, unde a obținut locul 1. E pasionat de tenis de masă de foarte mult timp și participa din anul 2015 la concursuri organizate de către AMATUR România unde s-a clasat de foarte multe ori pe podium. În AMATUR România în acest moment joacă la categoria ELITE fiind cea mai înaltă categorie.

Cu toate că are 48 de ani, Remus nu arată deloc acest lucru şi reuşeşte de fiecare dată să îşi pună în dificultate adversari mult mai tineri, dovedind prin calităţile sale fizice că vârsta, în multe cazuri, reprezintă doar un număr. Reușita aceasta este cea mai mare din palmaresul personal.

* Melodia “Drumurile noastre toate poate se vor întalni odată”, piesa cântată ani de zile de Dan Spătaru, prezentat și de redacți noastră în urmă cu câteva ediții, nu-i aparține, cum s-ar crede la prima vedere. Piesa originală e sârbească și a fost lansată de George Marianovici, lucru confirmat cu ceva ani în urmă de către Horia Moculescu. Interpretul sârb a concertat, în tinerețe, la București.Share

* Comandantul coordonator al flotei Romaniei de pescuit oceanic din Vest Africa a fost cu succes ani buni dl Petru Dimofte.

* România nu mai este de mult timp un stat. Este de fapt o colonie. Nici nu mai contează dacă se instrăinează și ultimile active ale coloniei! Oricum, ce vor stăpânii coloniei se va implementa la milimetru. Avocata Elena Radu ne avertizează pe rețelele sociale că se vrea înstrăinarea a peste 240 de regii și peste 1.000 de întreprinderi cu capital de stat, între care Nuclearelectrica, CEC Bank, Salrom, Hidroelectrica, Romgaz, Romsilva, Portul Constanța.

De aceea a și inițiat o Petiție contra jefuirii României. Se strâng déjà semnături pentru un Proiect de Lege pentru modificarea și completarea OUG nr.109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Daca stati pasivi, cand se vor apuca de vandut o sa plageti degeaba (ca si cu Termocentrala Mintia, Petrom si altele) pentru ca vanzarea se va face in baza unei legi care va fi in vigoare si de care putin v-a pasat cand puteati sa faceti ceva sa o stopati. După ce România a fost jefuită de păduri, gaze naturale și petrol, acum guvernul vrea să mai facă un cadou firmelor străine!

* Colegul și prietenul Ion Tița-Călin ne anunță că 13 nave străine se aflau în reparații, în șantierele de la Marea Neagră la finele lunii martie. Din total, șapte sunt reparate la Șantierul Naval Constanța, una la Mangalia și cinci nave la Midia. Printre cele mai mari nave se numără „Ionic Storm” și „Mak 1”, aflate în reparații la SNC. Bulk-carrier-ul „Ionic Storm” are lungimea de 189,99 metri, lățimea de 32,26 metri, capacitatea de 56.032 tdw, a fost construit în 2005 și este înmatriculat sub pavilion Insulele Marshall. Bulk-carrier-ul „Mak 1” are lungimea de 186,41 metri, lățimea de 24,02 metri, capacitatea de 26.747 tdw, a fost construit în 2001 și este înmatriculat sub pavilion Belize.

* Cadrele didactice de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Babadag s-au trezit fără banii de pensii. Conform informaţiilor noastre, de câţiva ani nu au mai fost plătite contribuţiile la pensie pentru dascălii şcolii. Fapta ar fi fost descoperită atunci când un profesor şi-a dorit să ştie stagiul de cotizare. Potrivit primarului, administraţia oraşului Babadag a demarat un audit. De asemenea, pe fir au intrat Poliţia şi ANAF. Una dintre persoanele prejudiciate susţine că banii dascălilor pentru pensie nu au mai fost viraţi încă din 2010.

* Liliana Adam, cea cu care a împărțit biroul fostul city-manager, Felicia Ovanesian, se află oficial în concediu. Cu toate aceastea, primarul Vergil Chițac a semnat dispoziția nr.880 privind încetarea exercitării cu caracter temporar a funcției publice de conducere vacante de șef birou Legislație, Contracte, Avize de Legalitate și Legile Proprietății de către Liliana Adam. Edilul a delegat atribuțiile lui Adam către Silvia Isabela Culea – șef birou contencios-administrativ și punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești din Primăria Constanța, vezi secțiunea „documente”. Adam a fost la un pas să devină secretar al municipiului Constanța, însă numirea sa nu a fost în vigoare decât câteva ore. La venirea în Primărie, Liliana Adam, de profesie jurist a fost încadrată la Direcția Urbanism. Aceasta mai lucrase la Direcția Apele Române, la primăria Lumina și la Gepeto Impex SRL. Ulterior a preluat cu delegare postul de șef birou Juridic în cadrul Primăriei. Alți doi apropiați ai fostului city-manager, este vorba despre Daniel Vlăescu de la Servicii Publice și Răzvan Adrian Calotă de la Patrimoniu s-ar afla în continuare în concediu.

* Trebuie puse toalete japoneze în WC-urile din fundul culrților la țară? Dupa interzicerea automobilelor cu benzina si limitarea productiei de carne animala pana in 2040, Uniunea Europeana a anuntat o noua masura controversata pentru a respecta acordul de la Paris privind schimbarile climatice: interzicerea toaletelor clasice si a hartiei igienice in toate statele membre.

Potrivit presedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aceasta decizie are ca scop sa reduca consumul de apa si de lemn, precum si emisiile de carbon generate de producerea si transportul acestor produse, titrare de pe orange.ro.

Masura a fost primita cu entuziasm de catre Klaus Schwab, fondatorul si presedintele Forumului Economic Mondial, care a laudat UE pentru „viziunea sa progresista si inovatoare”. Reacțiile cetățenilor europeni au fost împărțite. Unii au salutat masura ca fiind benefica pentru mediul inconjurator si pentru calitatea vietii. Altii au criticat masura ca fiind absurda si costisitoare. Sunt mulți europeni conservatori care acuză Uniunea Europeană că ia măsuri absurde, precum interzicerea cărnii animale și obligarea cetățenilor de a consuma lăcuste și greieri. Mai multe detalii despre aceasta masura vor fi anuntate in curand de catre Comisia Europeana.

 

A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri