Adunate de pe plajă

Adunate de pe plajă(282)


AMALGAME


* Trei pescadoare depistate la pescuit ilegal în zona economică exclusivă a României în Marea Neagră Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune comună împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură din România și Bulgaria, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, ocazie cu care, au fost identificate pe Marea Neagră la aproximativ 100 km travers de stațiunea Mamaia, în zona economică exclusivă a României, trei pescadoare pavilion Bulgaria, fiind interceptate de către nava MAI 0201 sub coordonarea serviciului SCOMAR al Gărzii de Coastă.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea utilizau unelte de pescuit neautorizate și pescuiau în perioada de prohibiție. A fost identificată și o cantitate de pește la bordul navelor, calcan și rechin. Pe cele trei pescadoare se aflau, în total, zece membri de echipaj, cetățeni bulgari. Navele, împreună cu echipajele, uneltele de pescuit și captura de pește, au fost escortate în Portul Militar Constanța pentru continuarea cercetărilor. Cercetările sunt în desfășurare, fiind coordonate de către Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Constanța, transmite Garda de Coastă.

* Bogdan Aurescu, ministru de externe, fumează pipă. 


 * Uzina Eminescu merge singură și azi fără ajutorul statului


* Mărturie cutremurătoare: D.R.Popescu a murit cu diagnosticul de demență senilă.


* Cuza în doar 7 ani a deschis un proces de reformă de neegalat în istoria națională.

* Auditul Comisiei Europene privind ”tocarea” a 1,2 miliarde de euro prin programul ITI Delta Dunării a fost ținut la secret timp de două luni de ministrul Cseke Attila. România este din nou în centrul unui scandal uriaș privind finanțările europene destinate Deltei Dunării pe care autoritățile din țara noastră încearcă să-l mușamalizeze.

În urma negocierilor cu reprezentanții Comisiei Europene, în august 2014, s-a parafat Acordul de parteneriat dintre România și forul european pentru alocarea a circa 1,2 miliarde de euro fonduri europene, la care s-a adăugat și cofinanțarea națională, pentru implementarea programului denumit ITI Delta Dunării. Fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a precizat pentru PUTEREA că ”acest buget impresionant și unic pentru România era destinat atât proiectelor publice (cele mai importante fiind: construcția podului peste Dunăre dintre Tulcea și Brăila, realizarea drumului expres Brăila-Tulcea-Constanța, reabilitarea Spitalului județean și a falezei din Portul Tulcea, modernizarea Aeroportului Tulcea, dragarea/decolmatarea unor lacuri/canale din Delta Dunării etc), cât și celor din sectorul privat”.

Dar, tot Eugen Teodorovici susține că ITI Delta Dunării reprezintă cea mai mare deturnare de fonduri europene. Dar această finanțare uriașă a atras atenția forurilor europene și anul trecut comisarul european pentru politică regională, Elisa Ferreira, a anunțat că forul european va realizat un raport de audit privind utilizarea fondurilor europene destinate programul ITI Delta Dunării ce va fi făcut public până la sfțrșitul lunii februarie 2023. Dar, surpriză! Raportul de audit nu a fost încă făcut public deși este finalizat.

* În ultimii patru ani de viață, fostul președinte Ceaușescu a călătorit cu Rombac-ul, primul și singurul avion de pasageri cu reacție construit în România (numai rușii mai aveau așa ceva), motoarele fiind fabricate la Aerofina și Turbomecanica, sub licență Rolls Royce adusă de primul ministru Ilie Verdeț, minerul de la cea mai mare adâncime.

* Există în Marquez într-o povestire celebră, Povestea târfelor mele, un giuvaer al literaturii magicianului care a fost Marquez, o formulă aparte: Toți muritorii care trebuiau să moară au murit. Am rămas singur.

* Ca să viziteze bisericuța de la Mărcuța, Nicolae Iorga a trebuit să treacă prin curtea glumeților, despre care ne-a lăsat câteva mărturii de o impresionantă încărcătură tragicomică.

* Vedetele despletite de azi au fost surprinse de prezența lui Valentin Ceaușescu la înmormântarea lui Mihai Șora, dar nu au fost în stare să spună mai multe. Dacă m-ar fi căutat, nu le-aș fi răspuns. Pentru că nu merită.

* Când vezi câte un “justițiar” pe micul ecran bine situat cerând arestări mai abitir decât Erdogan, ți se face pielea de găină. Dar mai ales când ministrul de interne de la Ankara vărsându-și năduful în zilele de doliu sfâșietor pentru țara sa, striga din toți rărunchii: “Luați-vă mâinile murdare de pe Turcia”, cu adresă și la unii ziariști vânduți.

 


A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri