Un nou S.O.S. marca Dumitru Viorel Focșa

Un nou S.O.S. marca Dumitru Viorel Focșa(317)


Suntem dominați de politruchie. Chiar americanul Hudin, da, analistul, zici c-a băut după Mircea Coșea.

Cumpărăm doar cât să nu crăpăm de foame. Feng Shui-ul neo-marxist străbate România, inclusiv plaiurile dobrogene.

Lăcomia e semn de paranoia, nu ne-au zis asta analiștii ascunși prin cotețele tv. Puștii se mulțumesc cu ce le dă babacii din pensie că de-o doză ajunge. Sub privirile generalilor numeroși care umplu studiourile tv, transformate în tranșee. Iohannis, spre deosebire de Blaga care era mut în patria sa, e mut pretutindeni.

Așa e în concluzie: ne e bine, deși nu pare.

Uite, deputatul constănțean ne transmite că numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 8,22 la sută în 2022, comparativ cu anul anterior, fiind înregistrate 6.649 de insolvenţe, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

În Regiunea Sud-Est, în 2022 au fost înregistrate 811 de agenți economici intrați în insolvență, față de 721 de insolvențe în anul precedent, ceea ce corespunde unei creșteri cu 12,48 la sută a acestor cazuri. La capitolul insolvențe, Constanța are 246 de cazuri (+19,23 la sută), pe când în Tulcea au fost 46 de insolvențe (+64 la sută).

Dincolo de numărul de cazuri, pierderile cauzate creditorilor în 2022 de către companiile insolvente au fost, la nivel național, de 4,6 miliarde lei, în scădere, totuși, cu 12 la sută față de anul anterior.

Deputatul Focșa ne mai transmite că pe domenii de activitate, cel mai mare număr de insolvenţe s-a înregistrat în comerţul cu ridicata, amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, respectiv industria prelucrătoare. În ceea ce privește așteptările pe 2023, analiștii economici sunt mai degrabă rezervați.

Potrivit datelor financiare, inflația și dobânzile, atât cele pentru populație, companii cât și cele aferente titlurilor de stat, au atins maximul ultimului deceniu. Altfel spus, perioada ”banilor ieftini” a apus, consumul din retail a frânat puternic, venitul disponibil al multor gospodării a fost diminuat, ceea ce nu stimulează creditarea și investițiile private.

În acest context, vom asista în continuare la creșterea insolvențelor și deteriorarea comportamentului de plată în rândul companiilor, trend care va continua cel mai probabil pe întreg parcursul anului curent.

Sunt date sinistre cuprinse în noul SOS al politicianului constănțean Dumiru Viorel Focșa.

Suntem împreună între Dumnezeu și neant, ca să-l parafrazez pe Petre Țuțea. Constat cu bucurie că telepatia funcționează. De aceea avem nevoie de informații corecte în actuala lume a minciunii generalizate.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri