„Județul Constanța va deveni o feudă condusă de un moșier”

„Județul Constanța va deveni o feudă condusă de un moșier”(906)


Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului de la malul mării, liderul Organizaţiei Judeţene a Partidului Forţa Civică, Dănuţ Culeţu, a criticat dur Executivul României susţinând că ţara noastră este pe locul întâi în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte inflaţia.


Totodată, el s-a declarat nemulţumit de Legea descentralizării, precizând că va aduce o serie de amendamente pe cultură şi mediu.
„După părerea mea, descentralizarea nu este altceva decât un răspuns la insistențele baronilor locali de a își lărgi sfera de aplicare și, inclusiv, influența politică într-un an electoral. Pentru mine nu este altceva decât un preambul la necesitatea de a câștiga alegerile în 2014 și de a conferi baronilor locali posibilitatea de a politiza excesiv autoritățile centrale de care sunt reprezentate în plan local”, a declarat Dănuț Culețu.


La rândul său, liderul Organizaţiei Municipale Constanța a Partidului Forța Civică, Mihai Petre, a declarat că descentralizarea va cauza o nouă refeudalizare a României şi că, prin descentralizare, ar trebui transferată decizia la nivelul Consiliilor Locale şi nu la nivelul celor Judeţene.


„Nu se descentralizează, ci se recentralizează la nivel județean. Se creează o structură între administrația locală, cea de la bază, de lângă cetățean și guvern care nu ar trebui să existe. Descentralizarea, din punctul meu de vedere, înseamnă desființarea Consiliului Județean sau reducerea atribuțiilor acestuia și tot ce înseamnă atribuții de la nivel guvernamental să fie transferat la nivel de consiliu local și de primărie și nu la consiliul județean. Județul Constanța va deveni o feudă condusă de un moșier, iar autoritățile care ar trebui să fie beneficiarele acestei descnetralizări vor merge cu căciula în mână la acest moșier pentru a primi ceea ce li se cuvine”, a spus Mihai Petre, președintele Organizației Municipale a Forței Civice Constanța.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri