De ce îl așteaptă  PDL Constanța pe Cătălin Predoiu

De ce îl așteaptă PDL Constanța pe Cătălin Predoiu(1290)


Democrat-liberalii constănţeni din judeţ muncesc de zor pentru a pregăti alegerile interne pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale.
În mai multe localităţi din Constanţa membrii PDL pregătesc sediile din Colegii unde se va putea desemna candidatul PDL la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Cei mai mulţi dintre ei consideră că muncesc degeaba deoarece deja candidatul partidului a fost desemnat în celelalte regiuni ale ţării, Cătălin Predoiu câştigând detaşat în faţa lui Gheorghe Falcă.
„Una era ca aceste alegeri să aibă loc în toată ţara în acelaşi timp, şi una este să aibă loc pe regiuni şi la intervale de timp diferite. În plus, dacă ar fi fost mai mulţi candidaţi am fi putut spune că este cu adevărat o competiţie dar, chiar şi noi, parcă am ajuns la concluzia că nu avem pe cine alege. Ca să nu mai spunem că, o să ne trezim că nici măcar Predoiu nu va fi candidatul PDL după cum se aude prin partid. Aşa că, tot ceea ce facem pentru pregătirea acestor alegeri la Constanţa ni se pare o muncă în zadar. Cred că, mai degrabă, este un joc de imagine al partidului”, a declarat unul dintre democrat-liberalii constănţeni.

Potrivit calendarului întocmit de conducerea centrală a PDL, cei doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte al României, vor fi prezenţi în regiunea Sud-Est, în perioada 26-28 noiembrie, atunci când îşi vor prezenta proiectele individuale. La Constanţa, alegerile vor avea loc în cursul zilei de 30 noiembrie, şi vor fi amenajate aproximativ opt secţii de votare în zonele cu cei mai mulţi membrii PDL. La aceste alegeri interne sunt aşteptaţi 4.000 de democrat-liberali.

În urmă cu ceva timp, candidaţii înscrişi în cursa internă din PDL pentru desemnarea prezidenţiabilului şi-au început campania prin ţară pentru a-şi prezenta proiectele în faţa membrilor PDL şi a Consiliilor de Coordonare Judeţene.

Reamintim că, pe 14 octombrie, Cătălin Predoiu, Simona Creţu şi Gheorghe Falcă au fost validaţi pentru alegerile interne din PDL privind desemnarea candidatului la scrutinul prezidenţial de anul viitor. Pentru a obţine validarea, cei trei au depus anumite proiecte de ţară elaborate în acord cu politicile promovate de Partidul Democrat Liberal. Ulterior, Simona Creţu s-a retras din competiţie.

În acest sens, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a anunţat că programul de ţară cu care candidează în cursa internă se intitulează: „Forţa echilibrului - pentru o Românie bine condusă spre prosperitate şi normalitate”.
La rândul său, Gheorghe Falcă a declarat că decizia de a se înscrie în competiţia internă este o oportunitate de dezbateri în vederea unificării dreptei şi clarificărilor doctrinare în România şi, în mod evident, a concepţiei necesare în vederea unui proiect nou pentru România, în perspectiva anului 2020.

Recent, preşedintele Traian Băsescu a declarat că prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu este un om în care nu mai are încredere, fiind mult prea flexibil şi împăciuitor, iar România are nevoie de un preşedinte care să nu facă compromisuri.

„Va aduce pacea peste ţară, liniştea peste patrie. Nu vreau să îi fac anticampanie, dar este un om în care eu nu am încredere, pentru că
i-am văzut flexibilitatea când era guvernul liberal, s-a înţeles cu Hrebenciuc, s-a inţeles şi cu mine. Când i-a spus Ponta că ar putea rămâne în Guvern, a fost de acord, nu a vrut Crin. E mult prea flexibil şi împăciuitor, România mare are nevoie de un mandat cu un preşedinte care să nu facă compromisuri”, a spus Traian Băsescu despre Cătălin Predoiu.
Traian Băsescu a spus că i-ar plăcea ca Emil Boc să candideze la prezidenţiale, pentru că este un om extrem de onest şi are curaj în momentele dificile.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri