Motivul pentru care zeci de șoferi au fost amendați de polițiști(526)


Poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J.Constanţa împreună cu poliţişti din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi, desfășurat pe raza județului o acțiune pentru prevenirea şi reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc în zonele cu trecere la nivel cu calea ferată.


De asemenea, s-a urmărit respectarea normelor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulaţie instituite în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.


Poliţiştii au controlat 145 autovehicule, au aplicat 83 sancțiuni contravenționale conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, au reținut 6 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

Menționăm că astfel de acțiuni vor fi desfășurate de polițiști și în perioada următoare.

SERVICIUL RUTIER CONSTANŢA recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecerile de nivel cu calea ferată! Semnalele luminoase şi acustice şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere.
În zonele neprevăzute cu astfel de semnale conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a proceda la traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată!

  

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri