Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
TOPUL UNIVERSITĂȚILOR ROMÂNEȘTI

TOPUL UNIVERSITĂȚILOR ROMÂNEȘTI(534)


Se pare că unii nu știu care este clasamentul universităților noastre în tabloul internațional. Rușinică. Cum nu trebuie luate clasamentele astea foarte in serios, criteriile de evaluare au mai mult treabă cu publicarea de articole în reviste AAA și cu numărul de citări in alte articole.

Un abonament la o revista e prohibitiv pentru doctoranzi, preparatori sau asistenți. Ca fapt divers Petrol și Gaze unde nu suntem chiar praf sau Agronomia din București apar cu noroc după diverse fabrici de diplome online undeva pe la coada cozii cozilor clasamentelor așa pe la poziția 5000+.

Dar nu putem să nu comentăm câte ceva vizavi de acest top.

Primele cinci universități din țară sunt în ordinea cronologică Babeș-Bolyai din Cluj-locul 796 în lume!, Alexaandru Ioan Cuza din Iași – 1010 în lume, Polithnica București- 1156 în lume, Acdemia d Studii Economice din București – 1215 în lume, Transilvania Brașov- 1369 în lume.

De aici încolo încep surprizele. La nivel național Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava este pe locul 6 – 1481 în lume, urmată de Universitatea tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea București (!), Dunărea de Jos Galați – locul 1648 în lume.. Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași – 1747 în lume.

Abia pe locul 22 la nivel național și 2971 la nivel mondial este Universitatea Ovidius din Constanța, pe locul 49, respectiv 9355 Universitatea Maritimă din Constanța, pe locul 50 respectiv 9478 Academia Navală Mircea cel Bătrân. Pe locul 74 este instituția de învățământ la care prestez, Universitatea Apollonia din Iași, respectiv locul 17426 la nivel mondial, iar pe locul 101 la nivel național, respectiv 30444, Universitatea Tomis din Constanța.

Topul național cuprinde 102 instituții de învățământ superior.

Restul comentariilor vă aprțin, ca de obicei. La bună vedere!
                                                          

 

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri