Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
ȚARA ÎNSĂ TREBUIE SALVATĂ

ȚARA ÎNSĂ TREBUIE SALVATĂ(525)


Deputatul UNR Dumitru Viorel Focșa ne atrage atenția, și bine face: companiile de energie electrică, petrol și gaze și-au dublat, chiar triplat profitul, statul s-a îmbogățit, numai poporul a sărăcit. Mai exact își bat joc de noi nenorociții. Inflația e foarte mare, iar pensiile amărăștenilor au fost indexate sub rata inflației. Pe de altă parte sperăm să nu ne bage în război că suntem terminați E ora 25 când toți românii trebuie să se unească.

Revenind la noua ghiulea a deputatului constănțean și la OMV Petrom unde sunt acum 5.000 de angajați din 60.000 existenți înainte la Petrom, ar mai fi multe de spus. Cei care promiteau în campanie 100.000 de noi locuri de muncă acum tac mâlc, intrați în viziuni. Dar avem încă mulți spălați pe creier.

Pentru ce a mai rămas în țara asta e însă dureros. Nimic nu mai e normal în țara mea și a ta. Acum nu se mai vorbște deloc de bine. O voce precum a lui Dumitru Viorel Focșa e rară. Din 89 nu s-a mai construit nimic, dar mai dureros e că suntem vânduți pe bucățele străinilor, întreținem ucraineni și românii fac foame sau își pun capăt zilelor datorită împrumuturilor de la bănci. Marea majoritate a necăjiților vor doar să trăiască decent.

Dar o să fie și mai rău, Guvernul României e bântuit de un curent globalist, asta e clar, pentru c-a bătut palma cu marile corporații. Țara a fost luată, repet, la bucată. ENEL-ul italian intrat pe piață în 2005 se va vinde zilele acestea cu aproape nimic fără nici o investiție unei companii grecești. Mai pe șleau de vreo șapte ori mai mult decât au cumpărat-o. Bașca companiile care s-au ocupat cu energia și care au făcut profituri colosale.

Dar cetățeanul de pe zebră n-a simțit niciunde aceste profituri. Cel mai mare producător de energie al țării a avut un profit doar de 4 miliarde de lei la vânzări de 9,2 miliarde. Și NuclearElectrica, compania statului care administrează Centrala Nucleară de la Cernavodă are în anul trecut un profit de 2,6 miliarde dintr-o cifră de afaceri de 6,5 miliarde lei. ROMGAZ, cel mai mare producător de gaze naturale din țară, are în anul trecut un profit de 2,5 miliarde lei la 13,4 cifră de afaceri.

Austriecii de la OMV Petrom conduc însă topul. Oricum, după cum bine se știe, austriecii au făcut cele mai bune afaceri în țărișoara noastră. Cum au reușit asta nu mai contează. Profitul OMV Petrom a fi de 10,3 miliarde lei din vânzări de 61,3. Asta după 17 ani în care ne-au chelit. În schimb TRANSGAZ, operatorul nostru național, a raportat un profit net de 350 milioane din vânzări de 2,4 miliarde.

Dovadă că românii sunt cu mai mult bun simț. În rest, trăiască globalismul cu ghioceii din fruntea statului. În concluzie, trebuie să luptăm pentru controlul total asupra resurselor țării. Păpușarul e aflat afară.

Să le oprim momentul de putere cu care sunt unși, așa cum sugera deputatul UNR Dumitru Viorel Focșa. Toți au fost așa după 90. Important e însă ce facem de acum înainte. Și să nu uităm: dictatura globalistă nu mai negociază cu masa, folosește forța.

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri