Agenția americană de reglementare a medicamentelor respinge cererea Neuralink pentru teste pe oameni cu cipuri cerebrale

Agenția americană de reglementare a medicamentelor respinge cererea Neuralink pentru teste pe oameni cu cipuri cerebrale(191)


Într-un articol publicat de Forbes Business pe 2 martie 2023, se dezvăluie că agenția americană de reglementare a medicamentelor (FDA) a respins cererea Neuralink, compania fondată de Elon Musk, pentru a începe teste pe oameni cu cipuri cerebrale. Acesta este un mare obstacol pentru Neuralink, care a atras critici pentru experimentele sale care ar fi cauzat moartea a peste 1500 de animale.

În ciuda afirmațiilor lui Musk că cipurile sunt suficient de sigure pentru a fi implantate în creierul său și al copiilor săi, FDA a refuzat cererea Neuralink de a începe testele pe oameni înainte de un an. Acest lucru face ca Neuralink să fie aproape sigur să își rateze propriul termen de aprobare a FDA stabilit pentru 7 martie 2023.

Până în prezent, nici Musk, nici Neuralink, nici FDA nu au oferit un comentariu oficial referitor la această situație.

În concluzie, acesta este un moment dificil pentru Neuralink și pentru planurile sale de a dezvolta cipuri cerebrale sigure și eficiente pentru utilizare umană. Cu toate acestea, este important să se efectueze teste riguroase și să se asigure siguranța înainte de a permite utilizarea acestor tehnologii avansate în corpul uman.

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri