ADUNATE DE PE PLAJĂ

ADUNATE DE PE PLAJĂ(249)


AMALGAME

 

* Primăria Municipiului Constanța a eliberat recent o autorizație de desființare pentru societatea Prefabricate Dobrogea SRL, controlată de omul de afaceri Grigore Comănescu, pentru demolarea a 34 de clădiri de pe terenul situat pe Bulevardul I.C. Brătianu. În locul acestora, frații Dragoș și Adrian Pavăl vor construi un magazin Dedeman. Reamintim că, pe acest teren, administraţia locală voia să construiască un parc industrial, susţinând că are drept de preemţiune asupra acestuia. Consiliul Local a respins, însă, acest proiect. La acel moment, reprezentaţii Prefabricate Dobrogea SRL au susţinut că Primăria Constanţa nu mai avea acest drept, deoarece expirase termenul legal în care și-l putea exercita.

* "Țara Minunilor" ajunge pe scena Centrului Multifunctional Educativ pentru tineret "Jean Constantin", unde atât balerinii cât și dansatorii din cadrul Școlii de dans "White Feathers" Constanța vor da viață unei lumi îndrăgite de basm, indiferent de vârsta privitorului. Alice este personajul principal al faimoasei povești pentru copii a lui Lewis Carroll care creionează povestea unei tinere iubitoare și blândă, politicoasă față de toți, extrem de curioasă și cu o bucurie nerăbdătoare față de viață, bucurie pe care nu o poți avea decât în copilărie. Alice visează la o lume a ei, unde totul ar fi pe dos. Copila cade victimă propriei curiozități și, urmărindu-l pe Iepurele Alb, ajunge în Țara Minunilor. Într-o lume desprinsă din povești, cu personaje fantastice, ireale, totul este posibil. Durată spectacol: 45 Minute. La sfarsit se pot face poze pe scena cu personajele dvs preferate.

* Un abonament de parcare pe o perioada de 1 an, la TULCEA costă 1500 leii . Un abonament de parcare pe o perioadă de 1 an, în capitala României - București, costă doar 500 lei. Tulcenii se întreabă cum este posibil ca sa plătească 300 € EURO un abonament de parcare

* La solicitarea Corpului de Control al Prim-Ministrului României, la Năvodari au fost efectuate verificări la aproximativ 400 de autorizații de construire și certificate de urbanism, a declarat, recent, prefectul Constanței, Silviu Coșa. Acesta a precizat că a solicitat instanței, anul trecut, desființarea unui număr de 12 autorizații de construire emise de primăria Năvodari. Reamintim și că aproape 200 de clădiri aflate în stadiul de șantier, în zona Mamaia Nord – Năvodari, controlate de Inspectoratul de Stat în Construcții, au prezentat diverse nereguli legate în principal de calitatea construcției. Verificările continuă, însă o primă concluzie a autorităților locale din Năvodari este că deficiențele descoperite până în prezent nu sunt de natură să pună în pericol siguranța exploatării acelor imobile. Inspectoratul de Stat în Construcții a demarat în urmă cu aproape un an o amplă campanie de verificare a imobilelor care se construiesc în Năvodari – Mamaia Nord.

* Vara trecută, Complexul Tineretului din Costinești, frecventat de majoritatea turiștilor care preferă această stațiune de pe litoral, a fost călcat de comisarii ANPC, alături de polițiști și alți reprezentanți ai autorităților, într-o acțiune în forță care s-a lăsat cu uși sparte și cu mult scandal. Însă, problemele acestei firme cu autoritățile sunt mai vechi, fiind controlată și sancționată frecvent. În luna august 2022, comisarii ANPC, împreună cu inspectorii ITM și polițiștii au descins la mai multe puncte de lucru ale acestei societăți din Costinești, unde au găsit circa 7 tone de carne expirată, încă din 2019, plus alte alimente neconforme, dar și minori care munceau fără forme legale, care s-au ascuns într-o camera frigorifică, pentru a nu fi găsiți. A fost nevoie ca polițiștii să spargă ușa pentru a-i elibera. La acel moment, conducerea unității a refuzat să colaboreze cu organele de control, care au fost nevoite să forțeze ușile de acces pentru a pătrunde în incintă.

Conducerea ANPC a precizat, la acea vreme, că de câțiva ani s-a încercat pătrunderea în curtea interioară a societății, însă fără succes. La ultimul control, însă, au fost sparte ușile

* Decizia privind vânzarea pensiunii din Sinoe a fost luată de asociații societății comerciale Ideea Contrast SRL, pentru sustinerea planului de reorganizare și a cheltuielilor curente pe perioada de derulare a planului de reorganizare. Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 3027/17.02.2023, vânzarea se va realiza, prin licitație publică cu strigare, pornind de la prețul de piață rezultat din evaluarea imobilelor. Ideea Contrast SRL se află în insolvență, noul termen fiind stabilit de Tribunalul Constanța pentru data de 6 aprilie 2023. Asociații societății comerciale Ideea Contrast SRL, cu sediul pe strada Oierilor din localitatea Sinoie, județul Constanța, s-au reunit în adunare generală! Compania – ce se află în insolvență – îi are ca asociați pe Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța, pe omul de afaceri Gabriel Sorin Strutinsky, dar și pe Marius Petre Săvulescu.
           

  A consemnat moș ION ROATĂ de la ROTATIVĂ

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri