SĂ NE AMINTIM de … Gelu MANOLACHE

SĂ NE AMINTIM de … Gelu MANOLACHE(1266)


Actorul Gelu Manolache a făcut parte dintr-o familie dedicată artelor: a fost fratele lui Aurel Manolache, compozitor și dirijor, unchiul actorului Liviu Manolache de la Teatrul de Stat din Constanța.

Gelu Manolache s-a făcut cunoscut ca interpret în registrul comic, formând un cuplu de succes cu faimosul Jean Constantin, ca actori de revistă. Vă reamintim că Jean a fost înmormântat pe 28 mai 2010, pe aleea principală a Cimitirului Central din municipiul Constanţa. Sute de persoane l-au însoţit pe ultimul drum. Mormântul actorului este în apropierea locului de odihnă al altor personalităţi, Oleg Danovski sau partenerul de scenă a lui Jean Constantin, Gelu Manolache.

Cuplul Jean-Gelu Manolache, era vedeta multor spectacole de success de la Fantasio, dar și de pe marile scene de profil din țară și străinătate. Atrăgeau publicul fără regizor, fără text, şi fără partitură. Aveau o priză aparte la public pentru că emanau o mare putere de comunicare şi, oricum, în general, actorul comic are priză mai mare la public.

Ambii aveau o lungă experienţă a teatrului de estradă. Vorbim aici despre comunicare directă cu publicul, nu de pregătirea clasică a unui actor de film. Erau foarte ataşanți şi extrem de charismatici, deloc îngâmfați, aduceau o senzaţie de Revelion şi de vacanţă. Prezenţa lor în scheciuri TV a fost esenţială. Gelu era un om foarte simpatic, multă căldură. Să nu uităm vorba lor celebră: «rămâne cum am stabilit! ».
 
jooble.org