Astăzi despre … DUSIA EVDOCHIA AELENEI (II)

Astăzi despre … DUSIA EVDOCHIA AELENEI (II) (365)


SĂ NU UIȚI, DARIE!


DUSIA EVDOCHIA AELENEI

 

Senator ales în Circumscripţia electorală nr.14 Constanţa în data de 06.12.2020, validat în data de 21.12.2020

(continuare din ediția trecută)

 

Așa după cum v-am promis, azi continuăm să desfășurăm ghemul activității parlamentare a doamnei DUSIA EVDOCHIA AELENEI, care – soarta a vrut! - să-i fe colegă gălăgioasei Diana Șoșoacă. Senatoarea noastră, despre care Wikipedia scrie că s-a născut la Constanța, dar, după documentarea www.timpul.info este vorba de comuna Carcaliu din județul Tulcea, are nu mai puțin de 60 propuneri legislative pe teme diverse, 46 fiind trimise la Camera Deputaților pentru dezbatere, 4 respinse, 3 în lucru la comisiile parlamentare ale Senatului, una fiind retrasă de către inițiatori, una înscrisă pe ordinea de zi și 5 înregistrate la Senat pentru dezbatere.

Cele din 2023 sun inițiate de familia Aelenei, respective două, restul cu diverși parlamentari., majoritatea din AUR, partidul din care au făcut amândoi parte, în prezent fiind ambii neafiliați, dar membri ai partidului Alternativa Dreaptă. Mai apar în bilanțul său de până acum 35 întrebări, 36 interpelrări. A semnat moțiunea “Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi”, inițiată de senatori și deputați din USR și AUR pe 3 septembrie 2021. De menționat că un coleg din Senat al dânsei, Cosmin Cristian Vlașu de la USR  între timp a decedat.

Familia AELENEI a demisionat din partidul AUR imediat după congresul în care George Simon a fost ales președinte, soțul, Dănuț, fiind contracandidatul acestuia la congresul extraordinar. Deputatul AUR a luat decizia de a renunța la calitatea de membru AUR pe 22 martie, motivând că viața i-ar fi fost amenințată.

Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare. La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid. În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru”, a declarat la vremea respectivă Dănuț Aelenei.

El spunea, la vremea respectivă că are dovezi conform cărora s-a încercat un atentat la viața sa și a soției sale. „Chiar astăzi asupra mea şi soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi. Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecţia instituţiilor de specialitate pentru mine şi familia mea, într-un interval de 24 de ore. Din acest moment, îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa”, a declarat Aelenei, în plenul Camerei Deputaţilor.

Repetăm, Dănuț este navigator și ofițer electrician, ea asistentă medicală. Au în acte la Năvodari o pensiune portocalie în Mamaia Sat, aproape de mare, cu bolid nemțesc la poartă, condus de obicei de doamna. De 25 de ani, el o alintă... Dusia. În urma redistribuirii voturilor ea a fost aleasă senator. Am aflat că-n planul lor n-a fost să ajungă la Parlament. A refuzat chiar să se vaccineze pentru a nu fi cobia.

Alegerea lor în actualul Parlament este o premieră în istoria politică a Constanței. Amândoi declară unui reporter Digi 24 c-au fost atrași în AUR de doctrină și mai ales de conceptul familiei tradiționale. Până atunci Dusia nu călcase în Parlament declarând că n-a visat treaba asta neam de neamul ei. Dănuț, orgolios, completează: "Când m-am născut eu, preotul din sat a zis că băiatul ăsta o să ajungă om mare!"

Soții Aelenei n-au fost singura familie care a candidat la Parlament pe listele partidului AUR. Alianța pentru Unirea Românilor a avut pe liste... 27 de variante de familie. Au candidat soț și soție, tată și fiică sau tată și fiu, mamă și fiică, ori mamă și fiu. La Iași, partidul surpriză a avut pe lista de candidați chiar și o familie ceva mai vastă: soț, soție și... o soacră!

   

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri