Numai de la noi aflați aceste știri:
SE PARE CĂ NU SE CUNOAŞTE ISTORIA !

Numai de la noi aflați aceste știri: SE PARE CĂ NU SE CUNOAŞTE ISTORIA !(114)


 0 Alaska NU va mai fi a americanilor, ci a RUSIEI! Posibil după 2023. Medvedev a cerut deja în Dumă REVENIREA LA RUSIA a Ținutului Alaska după 10.03.2023!

"În 1867 Rusia Țaristă a hotărât să vândă pentru 156 de ani Alaska către SUA contra sumei de 7.2 milioane dolari (atunci însemna o sumă imensă) pentru a-și echipa și aproviziona armata în următoarele expediții împotriva Imperiilor Otoman și Austro-Ungar. La schimb SUA se oferea să mai ajute diplomatic Imperiul Țarist pentru alipirea provinciilor baltice (Letonia, Lituania și Estonia) și a Prusiei Occidentale. Pe lângă cele 7.2 milioane dolari SUA a mai dat Imperiului Țarist atunci spre folosință peste 3.300 de tunuri Tomahawk cu rază mare de acțiune pentru acele timpuri. Tranzacția s-a făcut pe 10 martie 1867 și stipulează că se poate actualiza peste 156 de ani în condițiile impuse de Rusia. Ei, acum, Rusia se pare o vrea inapoi și nu mai vrea să prelungească contractul de vânzare-cumpărare cu SUA pentru nici o sumă. Deși, în 2018 se pare că Trump i-ar fi oferit lui Putin 74 miliarde de dolari pentru a mai prelungi contractul cu Alaska pe incă 200 de ani, propunere însă refuzată de Putin. Gestul a fost recunoscut oficial, suma însă nu, informația cu suma rămâne "pe surse"

PS- Și încă ceva, poate vă întrebați de unde și până unde 156 de ani și nu 200 sau 100 rotund. Ei bine, 156 era cifra preferată a tarului Alexandru al II-lea, acesta fiind motivul hilar pentru acest număr de ani stipulat în contract. - Toma Ciprian Deci Alaska a fost împrumutată americanilor pentru o perioadă de 156 ani, iar o eventuală prelungire a contractului se va face numai în condițiile impuse de ruși, perioadă care se va încheia în 2023! Acum avem un tablou mai cuprinzător de ce USA insistă cu războiul în Ucraina, până la ultimul ucrainean?

Fără Alaska, rezervele americane de țiței se duc la vale aprox 60%. Iar Alaska nu are numai zăcăminte de petrol și gaze! Prezența Rusiei pe teritoriul nord American este iar un factor de stres ce planează asupra administrațiilor de la Washington DC.

ULTIMA ORĂ British Petroleum și-a vândut toate exploatările din Alaska și s-a retras din toate parteneriatele din zonă.
 
jooble.org