Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
George Andrei Popescu Candidat Primăria Constanța
Creșterea porcilor, interzisă. Amendă de 800 de lei

Creșterea porcilor, interzisă. Amendă de 800 de lei(1566)


Consilierii locali din Mangalia au aprobat miercuri Regulamentul de creştere şi deţinere a păsărilor de curte şi animalelor domestice, în municipiul Mangalia, precum şi Regulamentul de gestionare a populaţiei canine de pe raza oraşului.

În acest sens, se interzice creşterea cabalinelor, ovinelor, porcinelor, caprinelor, precum şi cea a păsărilor domestice în zonele centrale ale oraşului şi pe domeniul public. Nerespectarea unor articole din regulament se sancţionează cu amendă ce poate atinge valoarea de 800 de lei.
De asemenea, s-au stabilit noi reguli, prin care deţinătorii animalelor de companie, care locuiesc la bloc, sunt obligaţi să obţină acordul vecinilor pentru a le ţine în casă. În acelaşi timp, documentul adoptat de CL prevede obligativitatea sterilizării câinilor metişi, deţinuţi în proprietate, în vederea stopării înmulţirii necontrolate a câinilor comunitari.
Un alt articol din Regulament se referă la taxa de disconfort pentru proprietarii care deţin mai mult de două animale de companie, pe domeniul privat. Aceştia trebuie să plătească o taxă specială de 200 de lei/an/fiecare animal în plus. Excepţie fac deţinătorii de animale de companie care locuiesc la casă. De asemenea, se interzice cu desăvârşire, amplasarea adăposturilor pentru câini şi creşterea acestora pe domeniul

Mihai Lupu Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsAppjooble.org ziare, stiri